Foto: Publicitātes foto

Rakstniece, producente, kāzu vadītāja un iluzioniste Jeļena Paļčevska nu kļuvusi arī par saimnieci skaistuma studijai pašā Rīgas centrā, vēsta Alina Grzibovska. Jaunajā biznesā sievietei palīdzēs viņas meita Megija, kura studē uzņēmējdarbību.

Puse no jaunā salona, kura nosaukums ir "Sheina", pieder Jeļenas meitai Megijai Paļčevskai. Megija ir Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes studente un brīvajā laikā darbojas kā sertificēta nagu kopšanas meistare. Ideja apgūt manikīra un pedikīra kursus Megijai prātā ienāca pandēmijas laikā un kopā ar mammu to arī īstenojušas, jo Jeļenas svētku organizēšanas bizness bija apstājies.

Ne Jeļena, ne Megija nebūt nebūs tās, kuras pēc kursu pabeigšanas sertifikātu noliek plauktā un par to aizmirst. Uzreiz pēc mācību noslēgšanās dāmas noīrēja telpas Pļavniekos, kur sniedza dažādus skaistumkopšanas pakalpojumus un tur dāmām arī sāka pieteikties pirmās klientes.

Ideja paplašināt biznesu nāca dabiski, taču Jeļenai bija vairāki vēl nepabeigti projekti, un tādēļ Megijai nācās pagaidīt, lai varētu pārcelties uz modernāku salonu. Taču šovasar Avotu ielā 8, Rīgā abas izvēlējās telpas un darbi pie jaunā salona sāka kūsāt. Remontdarbi ritēja trīs mēnešus, un Jeļenai bija jābūt gan dizainerei, gan darbu uzraudzei vienā personā.

"Mēs pat braucām uz Poliju, lai personīgi no ražotāja nopirktu aprīkojumu," stāsta Jeļena. "Poļi bija šokā – pirmo reizi viņi redzēja pircēju dzīvē, jo parasti visi iepērkas tiešsaistē. Man kā telpu dizainerei bija svarīgi visu produkciju redzēt nevis attēlos, bet dzīvē, lai novērtētu kvalitāti."

Megija un Jeļena sadalījušas arī darbības jomas – mamma uzņēmusies atbildību par finansēm un materiāliem, bet Megija darbosies ar klientiem, personāla atlasi un mārketingu.

Dāmu romānu autorei Jeļenai Paļčevskai nācies rakstīt nevis kārtējo grāmatu, bet gan tāmes. "Es skaidri zinu, cik mūsu salonā ir elektrības rozešu, – 48," smejas Jeļena. "Ejot garām veikaliem un biroju ēkām, es tagad domāju: interesanti, cik viņiem rozešu?"

Studijā izveidotas 12 darba vietas, kurās būs pieejami manikīra, pedikīra, friziera, skropstu meistara, grima mākslinieka, permanentā grima, afroloku un citi pakalpojumi. Klientēm piedāvās ne tikai ierasto tēju un kafiju, bet arī "Prosecco". Vēl viena odziņa, kas piemitīs tikai šim Rīgas salonam, – klientes uz salonu un atpakaļ varēs nogādāt personīgais šoferis.

Līdz ar darbu salonā Jeļenas meita Megija studē uzņēmējdarbību. Studiju laikā vienā no kursiem pasniedzēja uzdevusi uzrakstīt jaunuzņēmuma biznesa plānu, bet Megijai šķitis – kāpēc viņai jāraksta neesoša biznesa plāns, ja ikdienā jau īsteno reālu biznesa projektu?

Pasniedzēja arī ielūgta uz salona atklāšanu, tādēļ Megijai varbūt nebūs jāraksta darba teorētiskā puse, jo reāls bizness jau būs pasniedzējas acu priekšā, smejoties saka Jeļena. Arī pašai mammai ir interesanti, kā meitai veiksies ar biznesa vadīšanu.

Uzņēmīgās rīdzinieces uzskata, ka nevienā situācijā nedrīkst nolaist rokas. Ja dzīvē kādas durvis aizveras, ir jāatver citas, piemēram, uz jaunu salonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!