Foto: Shutterstock

Aukstumpelžu cienītājiem, iespējams, radies neliels apjukums – drīkst vai nedrīkst "roņot" iecienītajās peldvietās Daugavas krastā Lucavsalā un Ķīpsalā, jo tur ir saglabājušās norādes ar "ieteikumu nepeldēties". Situāciju skaidro Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Atļauts peldēties ir visās oficiālajās peldvietās, ja vien pats peldētājs ievēro piesardzību un drošību uz ūdens, jo Rīgas pašvaldības policijas glābēji uz vietas oficiālajās peldvietās glābšanas darbus organizē tikai peldsezonā, proti, no 15. maija līdz 15. septembrim, teic Vilemsons. "Norādes Daugavas peldvietās "Ieteikums nepeldēties" bija izvietotas, jo septembrī ūdenī ik pa laikam vēl bija zilaļģes. Peldēties šajās vietās var droši, un zīmes tuvākā laikā tiks noņemtas," viņš paskaidro.

Rīgas pašvaldība neorganizē īpašas ziemas peldētāju aktivitātes peldvietās, bet ir informēta par iecienītākajām ziemas peldēšanās vietām Rīgas oficiālajās peldvietās un veido tur atbilstošu infrastruktūru. Ņemot vērā pieaugošo interesi par ziemas peldēšanos, Mājokļu un vides departaments jau vairākus gadus ziemas periodā nodrošina iespēju izbaudīt auksto peldi gan Daugavas peldvietās – Lucavsalas līcī, Ķīpsalā un Rumbulā, Bābelīša peldvietā, gan jūras līča peldvietās – Vakarbuļļos un Vecāķos.

Reizi mēnesī, ja ūdenstilpe nav aizsalusi, tiek noņemts peldūdens paraugs mikrobioloģisko rādītāju noteikšanai. Tāpat peldvietās ir pieejamas pārģērbšanās kabīnes, pārvietojamie sanitārie mezgli un pludmales soli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!