Foto: Vida Press

Nesen iznākušajā "Simpsonu" epizodē ar nosaukumu "The Yellow Lotus" jeb "Dzeltenais lotoss" tika parādīta retrospekcija uz Mārdžas un Homēra dzīvi ilgi pirms vispār seriāls bija sācies. To vēl interesantāku padarīja kāda varoņa negaidīta atgriešanās.

Sērijā "Dzeltenais lotoss" Simpsonu ģimene dodas atvaļinājumā uz kādu luksusa klases kūrortu. Brīvdienu iemesls bijis sen visu aizmirstais tēls Niks Kalahans (Nick Callahan), kura balsi ierunājis Henks Azarija. Vai atceraties šādu tēlu?

Kā vēsta "LADbible" Niks pirmo reizi "Simpsonos" parādījās 1997. gada sērijā "Reality Bites", kurā Mārdža uzsāka darbu kādā apšaubāmā nekustamo īpašumu uzņēmumā.

Taču jaunā sērijas "Dzeltenais lotoss" retrospekcijas laikā parādīts, ka Simpsonu ģimenes vēsture ar Niku ir vēl senāka par darbu nekustamo īpašumu uzņēmumā. Šajā sērijā atainots, kā viņš pagātnē apkrāpis Homēru un Mārdžu, kura tobrīd bija stāvoklī ar Bārtu, pierunājot viņus uz laiku iegādāties brīvdienu īpašumu, ko dalīt ar citiem.

Šajā sērijā bijušas vairākas atsauces uz iepriekšējām epizodēm. Piemēram, tajā parādījies arī Izpalīgs Bobs ar savu kārtējo "ģeniālo" izgudrojumu – grābekli ar saliekamu kātu, lai izvairītos no tā, ka uzkāpjot uz viena grābekļa gala, ar otru dabūtu pa galvu – un ar šo izgudrojumu viņš kļuvis bagāts. Šādā veidā atsaucoties uz 5. sezonas 2. epizodi "Cape Feare", kurā nepārtraukti viņš kāpa uz grābekļiem, saņemot sitienus pa seju.

"Dzeltenais Lotoss" ir otrā epizode seriāla 36 sezonā un 770 epizode kopumā. Tā pirmo reizi tika parādīta 2024. gada 6. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!