Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc gadiem ilgas gaidīšanas beidzot ir iznācis Toda Filipsa "Džokera" turpinājums. Un var visai droši teikt, ka tas neattaisno cerības. Šoreiz uzklausījām skatītājus, kuri, starp citu, pārstāv divas viedokļu frontes: vieni, kas filmu nespēja noskatīties līdz galam muzikālo iestarpinājumu dēļ, un otri, kas tieši jūsmoja par tās romantiskajiem elementiem. Kinokritiķei Ditai Rietumai ir visai skarbs redzējums – filma ir viena no šā gada sāpīgākajām Holivudas neveiksmēm. Punkts.

2019. gadā filma "Džokers" kļuva par īstu kino sensāciju. Tā ne tikai ieguva Venēcijas kinofestivāla galveno balvu – "Zelta lauvu" – kā labākā filma, bet arī tika nominēta "Oskara" balvām 11 kategorijās, to skaitā – labākā filma, labākais aktieris (Hoakīns Fīnikss), labākā scenogrāfija, labākie kostīmi, labākā mūzika u. c. Galu galā filma saņēma divas prestižās balvas – labākā aktiera un labākās oriģinālās filmas kategorijās, nostiprinot savu vietu kā kinoindustrijas izcilības piemērs.

Filmas lieliskais aktieru sastāvs un pirmās daļas ievērojamie sasniegumi padarīja to par vienu no 2024. gada visvairāk gaidītajām kinolentēm kino entuziastu un kritiķu acīs. Nu, piecus gadus vēlāk, "Džokera" režisors un scenārija līdzautors Tods Filipss ir atgriezies ar turpinājumu, kas piedāvā vēl neredzētu un uz papīra šķietami intriģējošu virzienu. Varonis tagad ir kļuvis par dziedošu un dejojošu personāžu. Tomēr šīs Filipsa idejas realizācija ir raisījusi plašu diskusiju, un lielākoties filma ir saņēmusi kritiku.

Nacionālā kino centra (NKC) vadītāja kinokritiķe Ditai Rietuma piekrīt, ka filma ir konceptuāla neveiksme un, iespējams, viena no šā gada sāpīgākajām Holivudas neveiksmēm. "Sīkvelu, filmu turpinājumu, loģika ir vispirms jau uzrunāt to auditorijas daļu, kuru ir aizrāvusi oriģinālā filma, – šajā gadījumā "Džokers". Riskanta bija režisora Toda Filipsa iecere sīkvelu veidot jau citā žanrā, izmantojot cita žanra – mūzikla, muzikālās filmas – elementus."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!