Foto: Vida Press

Princese Keita negaidīti kopā ar vīru princi Viljamu apmeklējusi Sautportu, kurā privāti tikās ar ģimenēm, kuras zaudēja savus bērnus jūlijā notikušajā uzbrukumā, vēsta BBC. Šī bija Katrīnas pirmā oficiālā iesaistīšanās publiskā norisē kopš ķīmijterapijas kursa beigām.

Karaliskie avoti vēsta, ka Keita nolēma pievienoties princim Viljamam, lai izrādītu "atbalstu, empātiju un līdzjūtību vietējai kopienai". Karaliskā pāra vizītes mērķis bija parādīt Sautportas kopienai, ka tā nebūt nav aizmirsta.

2024. gada 29. jūlijā uzbrukumā bērnu deju grupai ar nazi tika nogalināti trīs bērni, kā arī savainoti 10 cilvēki, tai skaitā astoņi bērni. Notikuma vietā tika arestēts 17 gadus vecais Aksels Rudakubana, un viņam ir izvirzītas vairākas apsūdzības slepkavībā un slepkavības mēģinājumā.

Karaliskais pāris pavadīja vairāk nekā stundu sarunājoties ar ģimenēm, kuras uzbrukuma laikā zaudēja savus bērnus, un vēlāk ģimeņu izteiktos pateicības vārdus nodeva neatliekamās palīdzības sniedzējiem.

Pāris runāja arī ar glābējiem, kuri palīdzēja briesmīgajā uzbrukumā. Katrīna apskāva dažus no glābējiem, bet princis viņus nodēvēja par "varoņiem". Šī vizīte bija plānota kā kluss notikums, lai privātā gaisotnē varētu aprunāties un pavadīt laiku kopā ar bojāgājušo ģimenēm un arī deju skolotāju, kura bija klāt uzbrukuma laikā.

Šī bija viena no retajām reizēm, kad Katrīna kopš vēža diagnozes izgājusi publiski. Princese pēc ķīmijterapijas beigām pakāpeniski atgriežas darbā, taču šis bijis līdz šim svarīgākais mirklis, atgriežoties pie karaliskajiem pienākumiem. Kensingtonas pils arī brīdinājusi, ka viņas iziešanas reizēm jābūt elastīgām, jo tās pēdējā brīdī var mainīties.

Jau ziņots, ka 42 gadus vecā Ketrīna Midltone 9. septembrī paziņoja, ka ir pabeigusi ķīmijterapijas kursu. Ar šo paziņojumu Velsas princese nāca klajā pusgadu pēc tam, kad viņai tika diagnosticēts vēzis, konkrētu audzēja veidu gan nenosaucot. Februārī britu karaļnams paziņoja, ka arī karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!