Foto: Publicitātes foto

Gandrīz 300 Bauskas iedzīvotāju šonedēļ vērsās Bauskas novada domē ar lūgumu atcelt iepriekš izsniegto atļauju Bauskas Pilskalna parkā atļaut uz laiku izveidot "Halovīnu parku Bauskā". Bauskas novada dome 10. oktobrī lēma, ka nepastāv likumisku šķēršļu, kas liegtu rīkot šādu pasākumu. Iedzīvotāju lūgums bija motivēts ar vairākiem apstākļiem, kādēļ pasākumu vajadzētu liegt, taču nu ir skaidrs, ka laikā no 17. oktobrim līdz 10. novembrim visi interesenti varēs izklaidēties Pilskalna parkā.

Kā sarunā ar "Delfi" sacīja viena no iedzīvotāju iniciatīvas autorēm Kristīne, kura savu uzvārdu nevēlējās atklāt, "bija jārīkojas ātri un faktiski dienas laikā tika savākti 285 iedzīvotāju paraksti". Viņa norādīja, ka iniciatīvu parakstīja tikai Bauskas iedzīvotāji, bet ja parakstus vāktu arī citviet novadā un laika būtu bijis vairāk, "pilnīgi noteikti, ka to skats būtu vēl krietni lielāks". Ar Kristīni runājām vēl pirms domes lēmuma, bet viņa jau tad bija skeptiska par deputātu rīcību. Proti, jau tad sieviete pieļāva, ka rezultāts būs par sliktu iedzīvotāju vēlmēm, jo "domei ir dziļi vienalga par iedzīvotāju nostāju, viņi nav ieinteresēti liegt rīkot šādu pasākumu".

Jāpiebilst, ka līdzīga veida pasākumi šajā vietā bija gan pērn, gan 2022. gadā:

Kādu motīvu vadīti iedzīvotāji lūdza liegt šo pasākumu? Te vērts arī pieminēt, ka vēstuli deputātiem nosūtīja ne tikai iedzīvotāji, bet arī divu vietējo reliģisko kopienu pārstāvji.

Lūk, ko savā vēstulē domei raksta iedzīvotāji:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!