Foto: Vida Press

Starp Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Romas mēru Roberto Gualtieri izcēlušās jautras debates par to, kur turpināsies kulta seriāls "Emīlija Parīzē". Gualteri aicina Makronu atpūsties un "tvert to visu vieglāk".

"Mēs cīnīsimies un pieprasīsim, lai viņi paliek Parīzē," sacīja Francijas prezidents Emanuēls Makrons, iebilstot pret seriāla "Emīlija Parīzē" sižeta izmaiņām, kurās Emīlija varētu pārcelties uz jaunu darba vietu Romā.

9. oktobrī žurnālā "Variety" publicētajā intervijā Francijas prezidents Emanuēls Makrons pauda savu attieksmi pret "Netflix" seriāla "Emīlija Parīzē" galvenās varones Emīlijas (Lilijas Kolinsas atveidotais tēls) iespējamo pārcelšanos no Parīzes uz Romu. "Mēs cīnīsimies un pieprasīsim, lai viņi paliek Parīzē. Nav loģiski, ka "Emīlija Parīzē" tagad ir Romā," Makrons sacīja, komentējot Romu kā iespējamās piektās sezonas filmēšanas vietu.

Seriāla autors Darens Stārs iepriekš norādījis, ka piektajā sezonā Emīlija būs gan Romā, gan Parīzē. "Emīlija dzīvos Romā, bet tas nenozīmē, ka viņa nebūs arī Parīzē," viņš sacīja oficiālā paziņojumā, mēģinot mierināt seriāla fanus. Tomēr šķiet, ka Romas un Parīzes politiskajiem līderiem šis solījums tāpat nedara prātu mierīgāku.

Francijas prezidents Emanuels Makrons intervijā žurnālā "Variety" minēja, ka ir priecīgs, ka viņa sieva Bridžita Makrona piedalījās vienā no "Emīlija Parīzē" epizodēm, uzsverot, ka tas ir nācis par labu Francijas tēlam. "Seriāls ir ļoti pozitīvs valsts pievilcības ziņā. Tā ir ļoti laba iniciatīva."

Šķiet, ka Romas mērs Roberto Gualtieri ir izlasījis interviju ar Makronu, jo soctīklā "X" viņš uz to atbildēja: "Emanuel Makron, tver to visu vieglāk. Emīlija Romā ir perfekta kombinācija." Daloties ar "The Hollywood Reporter Roma" ierakstu, viņš ironiski piebilda: "Vai prezidentam Makronam nav svarīgāki jautājumi, par kuriem satraukties?" Gualtieri arī uzsvēra, ka cer, ka Makrons jokoja, piebilstot: "Viņam vajadzētu saprast, ka tāda producentu kompānija kā "Netflix" nepieņem norādes no valstu vadītājiem un nepieņem lēmumus, balstoties uz politiskām interesēm."

"Mēs Emīlijas pārcelšanos uz Romu uzskatām par apliecinājumu tam, ka mūsu pilsēta kļūst arvien nozīmīgāka, un esam diezgan mierīgi attiecībā uz "Netflix" lēmumiem," paziņoja Romas mērs Roberto Gualtieri. "Viņi zina, ko dara. Godīgi sakot, mēs domājam, ka Makrona kungam vajadzētu vienkārši atpūsties."

Seriāla autors Darens Stārs piebilda, ka, viņaprāt, Roma ir "otra romantiskākā Eiropas pilsēta, nedaudz kā iņ un jaņ ar Parīzi." Viņš turpināja: "Un Itālija ir kā Francija – citāda, bet vienlīdz nozīmīga modes, dizaina un stila ziņā."

Veselā miesā vesels gars!

Abonē "Delfi Plus" gadam vai diviem un saņem dāvanā 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!