Foto: Shutterstock

Kāda studente bija īpaši pārsteigta, kad, atverot savu paciņu ar zābakiem no ātrās modes milža "Shein", ieraudzīja ko negaidītu – dzīvu skorpionu, vēsta BBC.

"Domāju, ka tā ir rotaļlieta – un tad tas pakustējās," teica Sofija Alonso-Mosingera, studente no Bristoles Universitātes Lielbritānijā. Protams, tas esot bijis ļoti biedējoši.

Ar dzīvokļa biedru palīdzību viņa pārvietojusi indīgo un nevēlamo iemītnieku uz vannu, pirms ierodas eksperts, lai to savāktu. Ķīna bāzētais uzņēmums "Shein" pēc incidenta tika uzrunāts, lai sniegtu komentārus par to, kā tas gadījies, bet pašlaik atbildējis vien to, ka šo incidentu izskata.

@bbcnews Bristol Uni student Sofia said she and her housemates were "not exactly buzzing" to have a scorpion in their flat. Shein has been contacted for comment and says it's looking into the incident. #Shein #Scorpion #BristolUni #BristolUniversity #Student #Students #Flatmates #Bristol #University #Uni #UniLife #StudentLife #OnlineShopping #News #BBCNews ♬ original sound - BBC News

Elektrotehnikas un elektronikas inženierzinātņu studente stāstīja: "Es atvēru iepakojumu un redzēju, ka kaut kas kustas, un domāju, kas tas ir?" viņa stāsta. Sapratusi, ka tas ir skorpions, 18 gadīgā Sofija aizvilka rāvējslēdzēju, iznesa paciņu ārā no savas istabas un piezvanīja dzīvokļa biedriem. "Es domāju, ka sapņoju," viņa stāstīja, piebilstot, – nav gluži tā, ka meitene ārkārtīgi baidītos no zirnekļiem vai tamlīdzīgiem radījumiem, bet "bija biedējoši atrasties vienā istabā ar skorpionu."

Kad pie Sofijas ieradās viņas dzīvokļa biedrene Fēbe Hanta, viņas pirmā doma bija skorpionu nobeigt, bet pārējie biedri esot teikuši, ka tā gluži nav humānākā lieta, ko darīt. Tāpēc Olivers Džeimss, vēl viens dzīvokļa biedrs, kurš studē zooloģiju, ar virtuves knaiblēm ievietoja skorpionu plastmasas traukā. "Tas bija mazliet nervus kutinoši," viņš teica, jo neviens nezināja, cik skorpions ir indīgs. Bet pēc tam dzīvokļa biedri pat iedevuši nelūgtajam viesim padzerties un tad sazinājās ar ekspertiem.

Fēbe sacīja, ka viņi sākumā sazinājās ar Karalisko dzīvnieku cietsirdības novēršanas biedrību (RSPCA), taču saprata, ka tā vairāk ir paredzēta kaķu un suņu savākšanai, tāpēc sazinājās ar Nacionālo rāpuļu labturības centru (NCRW). Dažu stundu laikā viņi atsūtīja kādu, kas skorpionu aizveda.

NCRW pārstāvis Kriss Ņūmens sacīja, ka ziņojumi par šādiem "bezbiļetniekiem" ir pārsteidzoši bieži. "Tas bija Olivierus martensii skorpions, tam nav cita vispārpieņemta vārda kā tikai "ķīniešu skorpions"," viņš pastāstīja, piebilstot, ka dzēliens būtu "medicīniski nozīmīgs... potenciāli dzīvībai bīstams, bet vidusmēra pieaugušajam izvērstos par vienkārši "ļoti sliktu dienu".

"Tas ir diezgan satraucoši, ka šis ir jau otrais gadījums mazāk nekā mēneša laikā," pārstāvis vēl piebilda.

Veselā miesā vesels gars!

Abonē "Delfi Plus" gadam vai diviem un saņem dāvanā 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!