Foto: LETA

Pamatojoties uz Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta veikto peldūdens monitoringu, Daugavas peldvietā "Lucavsalas līcis" konstatēta slikta ūdens kvalitāte, tāpēc peldēties patlaban aizliegts, vēsta Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Aukstās peldes cienītājiem ieteikts izmantot citas Rīgas pašvaldības oficiālās peldvietas – Ķīpsalā, Rumbulā, Bābelītī, Vecāķos un Vakarbuļļos, kas ir drošas. Atkārtoti peldūdens testēšanai nepieciešamos peldūdens paraugus ņems 15. oktobrī un rezultāti būs zināmi līdz 18. oktobrim.

Ņemot vērā pieaugošo interesi par ziemas peldēšanos, Mājokļu un vides departaments jau vairākus gadus ziemas periodā nodrošina peldūdens paraugu ņemšanu vairākās peldvietās reizi mēnesī, ja ūdenstilpe nav aizsalusi. Tāpat šajās peldvietās ir pieejamas pārģērbšanās kabīnes, pārvietojamie sanitārie mezgli, pludmales soli.

Visās oficiālās peldvietās ir atļauts peldēties, pašiem peldētājiem ievērojot piesardzību un drošību uz ūdens, jo Rīgas pašvaldības policijas glābēji uz vietas glābšanas darbus organizē tikai oficiālajā peldsezonā, proti, no 15. maija līdz 15. septembrim.

Veselā miesā vesels gars!

Abonē "Delfi Plus" gadam vai diviem un saņem dāvanā 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!