Foto: Vida Press

Londonas sejas plastikas ķirurgs Džulians De Silva ņēmis talkā Grieķijas zelta proporcijas jeb "zelta griezuma" koeficientu, lai zinātniski aprēķinātu un noteiktu desmit skaistākos vīriešus pasaulē.

De Silva skaidro, ka šīs jaunās datorkartēšanas metodes palīdz atklāt dažus no noslēpumiem par fizisko skaistumu un ir noderīgas, plānojot pacientu operācijas. Zelta attiecība – 1,618 (ϕ):1 – ir sengrieķu matemātiskais vienādojums, kas tiek uzskatīts par universālu skaistuma mērvienību. Jo precīzāk sejas proporcijas atbilst šai attiecībai, jo skaistāka tiek uzskatīta cilvēka seja.

De Silva, kurš vada "The Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery" – klīniku, kas specializējas izskata uzlabošanā, izmantojot kosmētiskās un plastiskās ķirurģijas metodes, savā analīzē secinājis, ka zinātniski skaistākais vīrietis ir aktieris Ārons Teilors-Džonsons.

Runā, ka 34 gadus vecais aktieris Ārons Teilors-Džonsons varētu kļūt par nākamo Džeimsu Bondu, un viņa skaistuma rezultāts ir gandrīz ideāls – tas sakrīt ar zelta proporciju 93,04 procentu apmērā. "Ārons ir nepārprotams uzvarētājs, jo visi sejas panti tika izmērīti un novērtēti," sacīja ārsts. Ārona kopējā sejas forma, kas no ideāla atpaliek tikai par 0,8 procentiem, sasniedza 99,2 procentu rezultātu. Tāpat perfekti tika novērtēts gandrīz ideālais deguna platums un garums – 98,8 procentu sakritība. Viņa zods ir skaisti veidots ar 95 procentu rezultātu. Lai gan lielākā daļa mērījumu bija lieliski, nedaudz zemāki rezultāti tika konstatēti attiecībā uz atstarpi starp acīm (89 procenti), attālumu starp degunu un lūpu (89,6 procenti) un pašām lūpām (86 procenti). Ja viņš patiešām kļūs par nākamo aģentu 007, tas padarīs viņu par visskaistāko Džeimsu Bondu lomas vēsturē.

Salīdzinot ar citiem aktieriem, kuri atveidojuši šo tēlu, topa otrajā vietā ir Šons Konerijs (89,2 procenti), trešajā vietā Rodžers Mūrs (88,8 procenti), bet Daniels Kreigs ierindojies pēdējā vietā ar 84,2 procentiem.

Topa otrajā vietā ierindojas 32 gadus vecais seriāla "Emīlija Parīzē" aktieris Lūsjens Laviskonts, kura rezultāts ir 92,41 procenti. Viņam ir visaugstākie rādītāji attiecībā uz sejas garuma un platuma proporcijām – 99,1 procents. Tāpat viņš ieguva augstus punktus par "skaisti veidotām lūpām" (97,4 procenti), lai gan procentuāli zemāks novērtējums tika piešķirts attiecībā uz atstarpi starp degunu un augšlūpu, kas nedaudz samazināja kopējo rezultātu.

Trešajā vietā pasaulē kā izskatīgākais vīrietis ierindojas 28 gadus vecais īru aktieris Pols Meskāls ar 92,38 procentu rezultātu. Viņa fiziskās pievilcības priekšrocības ietver kvadrātveida zodu, kuram ir augsts novērtējums – 98,6 procenti, savukārt plānās lūpas ir ieguvušas tikai 82 procentu skaistuma atzīmi.

Ceturtajā vietā ierindojas 38 gadus vecais aktieris Roberts Patinsons ar 92,15 procentu rezultātu. De Silva atzīmēja, ka "Krēslas" aktieris bija "pieciniekā gandrīz visās kategorijās, jo viņam ir klasiskas formas vaibsti un brīnišķīgi veidots žoklis. Vienīgais rezultāts, kas ir zem vidējā, bija saistīts ar lūpām, kas ir nedaudz plānas un plakanas."

34 gadus vecais britu aktieris Džeks Lodens ierindojas piektajā vietā ar 90,33 procentu rezultātu. Viņš saņēma augstāko punktu skaitu par acu izskatu un ierindojās otrajā vietā attiecībā uz attālumu starp acīm. Tomēr viņa kopējais rezultāts samazinājās saistībā ar lūpām un deguna garumu un platumu.

"Džordžs Klūnijs ir vecākā zvaigzne šajā sarakstā, taču viņš joprojām ir satriecoši pievilcīgs vīrietis ar klasiskām proporciju iezīmēm," piebilda De Silva par sesto skaistāko vīrieti pasaulē. 63 gadus vecajam Klūnijam bija 89,9% procentu rezultāts, ko ietekmēja "sejas apjoma zudums un neizbēgamā plakstiņu nokarāšanās". "Iekļūt pirmajā desmitniekā 63 gadu vecumā ir lieliski un liecina par to, ka viņš ir dabiski skaists," piebilda De Silva.

34 gadus vecā "X-Men"zvaigzne Nikolass Hoults ierindojās septītajā vietā ar 89,84 procentu rezultātu. Viņš ieguva 95,8 punktus par acu izskatu un sasniedza labus rezultātus visās kategorijās, izņemot kopējo sejas formu, kurai tika piešķirti 80 procenti.

Seriāla "Riverdale" aktieris Čārlzs Meltons ierindojās astotajā vietā ar 88,46 procentu rezultātu, iegūstot augstus punktus acu stāvokļa, kā arī sejas garuma un platuma dēļ, bet zemākas atzīmes saņēma par atstarpi starp degunu un augšlūpu. "Viņam ir korejiešu māte un amerikāņu tēvs, un šis jauktās rases mantojums piešķir viņam īpaši pārsteidzošu kombināciju," atzīmēja De Silva.

Devītajā vietā ierindojās Idriss Elba ar kopējo punktu skaitu – 87,94 procenti. Viņa visaugstākā atzīme ir par attālumu starp acīm, kur sasniegta 98,9 procentu sakritība. Elbas "skaisti veidotais zods" saņēma 98,5 procentus, bet vismazāk tika piešķirts deguna formai. "52 gadu vecumā Idriss ir trešais vecākais vīrietis šajā topā, un, lai arī novecošanās pazīmes ir redzamas, viņš joprojām ir lieliskā formā," slavē ārsts.

Visbeidzot, desmitajā vietā ierindojas 58 gadus vecais Bolivudas aktieris Šahs Rukhs Khans, kurš ieguva 86,76 procentus. Viņš guva daudz punktu par lūpām un kvadrātveida zodu, bet mazāk punktu tika piešķirts deguna formai. Runājot par viņu, ārsts arī slavē "lielisku novecošanu".

Veselā miesā vesels gars!

Abonē "Delfi Plus" gadam vai diviem un saņem dāvanā 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!