Foto: Publicitātes foto

11. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvoja Baibas Sipenieces-Gavares stāvizrāde "Ir vēl!". Vienā no spilgtajiem stāstiem Sipeniece atklāja, ka jaunībā viņu nolaupījis un par ķīlnieci turējis bandīts Vaļera, kurš arī draudējis: "Ja tu izkārsies pa logu un sauksi policiju, es tevi nositīšu!"

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", notikums piedzīvots 90. gadu sākumā, kad Sipeniece naudu aktiermākslas studijām pelnīja, strādājot valūtas veikalā – sākumā kā apkopēja, pēc tam jau veikala administratore. Taču reiz veikala vadītāja iekūlusies nepatikšanās un avansā paņēmusi naudu par mēbelēm, kuras pat nebija plānojusi sagādāt un ātri vien iztērējusi. Protams, ka vīri, kuri samaksājuši par tām, vēlējās naudu atgūt.

Tā kā vairākas reizes bandīti staigājuši uz veikalu, bet vadītājas tur nekad nav bijis, viņi nolaupījuši Sipenieci. Bandīti viņai teikuši, ka turēs viņu ieslēgtu šķūnī tik ilgi, kamēr veikala vadītāja atdošot naudu.

Saprotot, ka veikala vadītāja nezinās par to, ka darbiniece vispār ir paņemta gūstā, Sipeniece ierosinājusi bandītus braukt pie viņas uz dzīvokli, kur ir telefons, lai veikala vadītāja varētu Baibu sazvanīt.

Kopā ar Vaļeru Sipeniece nodzīvoja trīs dienas un darba devēja nelikusies ne zinis par darbinieces pazušanu. Tā kā nekas nerisinājās, bandīti Sipenieci atbrīvoja.

"Delfi" jau vēstījuši par stāvizrādes ideju. "Daudziem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem populāra lieta ir rakstīt savus memuārus, tādā veidā piefiksējot laiku. Rakstīšana nav mans žanrs, bet runāšana gan. Man vieglāk ir izstāstīt un tas ir tas, ko māku darīt un daru jau gadiem. Jā, mans žanrs varbūt ir gaistošs un es noteikti neesmu tas cilvēks, kura vārdus vajag iekalt akmenī, bet es priecājos, ka mans stāsts un skats uz lietām un notikumiem kādam rezonē un, iespējams, maina attieksmi pret līdzīgiem notikumiem un pieredzi," teikusi Sipeniece-Gavare.

Jauno izrāžu "Ir vēl" tūre sākās ar pirmizrādi Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" 11. oktobrī, tai sekos izrādes Siguldā, Ulbrokā, Madonā, Jēkabpilī, Ogrē, Valmierā, Gulbenē, Rēzeknē, Kuldīgā, Ventspilī, Cēsīs, Liepāja, Aizkrauklē, Jelgavā, Bauskā, Alūksnē, Tukumā, Ādažos un citur Latvijā.

Vairāk lasi žurunāla "Kas Jauns" 42. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!