Foto: Publicitātes foto

Pagājušajās brīvdienās Rīgā notika starptautiskā izstāde frizieriem un bārddziņiem "Baltic Barber Expo". Pasākums vienoja nozares leģendas zem viena jumta, lepojas pasākuma rīkotāji.

Izstāžu centra "Atta Centre" apmeklētājiem bija iespēja baudīt daudzveidīgu programmu, uz galvenās skatuves notika izcilu bārddziņu un friziermākslas meistaru meistarklases. Kā skaidro organizatoru pārstāve Jeļena Safronova, ekspertu rindās bija vairāki nozares aprindās labi zināmi un atzīti vārdi, piemēram, Dankans Beilijs un Gui Ouriques no Nīderlandes, Andrejs Balu no Bulgārijas, Alesandro Bonetto un Andrea Diskanni no Itālijas, Feldi Geri no Ungārijas, Aleksandrs Tereško no Polijas un vēl daudzi citi.

Viena no skatuvēm bija veltīta sacensībām, kurās noteica labāko bārddzini un frizieri divās kategorijās: speciālistiem ar stāžu mazāk par trijiem gadiem un pieredzējušiem profesionāļiem. Katras kategorijas uzvarētājs saņēma naudas balvu 1500 eiro apmērā, sponsoru dāvanas un titulu "Labākais bārddzinis 2024". Bārddziņu "cīņas" vadīja Armands Simsons, savukārt uz galvenās skatuves notikumu gaitu "regulēja" Felipe Gabriels.

Balbieris

Latvijas Enciklopēdija. 1.–5. Rīga, Valērija Belokoņa izdevniecība, 2002.–2009.

balbieris apvidvārds

1.Frizieris.

2.Bārddzinis.

2.1.Bārddziņi Rīgā viduslaikos, 1494. g. tika apstiprināti pirmie šī amata statūti, viņi skuva bārdas, ārstēja ievainojumus un kaulu lūzumus, apkopa slimniekus, rāva zobus, strādāja pirtīs; 17. gs. uzņēma Rīgas Mazajā ģildē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!