Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Sociālā šova "Caur ērkšķiem uz..." 17. oktobra epizodē raidījuma dalībnieces nonāca Talsu vēlēšanu iecirknī, lai varētu izpildīt pilsoņa pienākumu un atdot savu balsi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kas notika 8. jūnijā. Ņemot vērā, ka vēlēšanu kandidātu sarakstos atrodama arī "Ērkšķu" šova vadītāja Ieva Brante, skatītājiem radās jautājums – vai šādā veidā Brante sev nevēlējās sagādāt lielāku vēlētāju pulku?

Šova epizodē dalībnieces tika izlaistas pie Talsu kultūras nama, kur darbojās EP vēlēšanu iecirknis. Pēc savstarpējām dalībnieču diskusijām – balsot vai nebalsot – un iestarpinājuma, ka sarakstos esot taču arī šova vadītāja Ieva Brante, tikai viena no dalībniecēm izvēlējās nobalsot.

Monika izpildīja pilsoņa pienākumu, un, pēc viņas teiktā varēja noprast, ka savu balsi viņa arī atdeva Ievai Brantei. Citas dalībnieces nevēlēja. Pēc šī notikuma skatītāji palika neizpratnē, jo tas radīja iespaidu, ka Ieva Brante, iespējams, šova dalībnieces uz iecirkni novirzījusi, lai viņas atdotu savas balsis par viņu.

Pēc tam, kad "X" parādījās neizpratnes pilns ieraksts par šovā redzēto, situācijai uzmanību pievērsa arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), atbildot: "Iestāde iepazīsies ar minētā raidījuma epizodi."

"Delfi" sazinājās ar KNAB un Centrālo vēlēšanu komiteju. CVK norādīja, ka notikušais nav viņu kompetencē un ka plašāku informāciju sniegs KNAB. Savukārt KNAB plašāku informāciju sola tikai nākamnedēļ.

Ieva Brante EP vēlēšanās startēja no partijas "Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija", ar sesto kārtas numuru sarakstā. Brante ieguva 41 512 vēlētāju balsis, 5219 vēlētāji bija atzīmējuši Brantei plusu, savukārt 6258 – svītrojuši viņas vārdu no vēlēšanu zīmes. Pie EP deputāta vietas Brantei neizdevās tikt, jo partija vēlēšanās ieguva tikai vienu mandātu, ko saņēma Reinis Pozņaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!