Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā vairākās Latvijas skolās notika neparastas atvērto durvju dienas. Pirmo reizi vecāki tika aicināti uz skolas ēdnīcām – aplūkot, kā darbojas virtuve, kā iekārtota ēdināšanas zona, un pie reizes izmēģināt, kas ikdienā skolas pusdienās tiek celts galdā bērniem. Šādu iespēju 74 skolās izmēģināja 1400 vecāki. "Delfi" viesojās Rīgas 22. vidusskolā.

Atvērto durvju dienu skolas ēdnīcās rīkoja "Baltic Restaurants" – uzņēmums, kas ar diviem zīmoliem "Daily" un "Fristar" nodrošina sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus Rīgā, Alūksnē, Ādažos, Baldonē, Ikšķilē, Jaunmārupē, Tīrainē, Piņķos, Ogrē, Ogresgalā, Olainē, Saulkrastos, Zvejniekciemā, Valmierā, Trikātā un Jelgavā. "Baltic Restaurants" par ikdienas ēdienreizēm rūpējas 180 skolās un 140 bērnudārzos gan Latvijā, gan Igaunijā.

"Skolēnu vecākiem vienmēr interesējusi ēdināšana skolā. Visi redz skolu, bet ēdnīca ir kaut kāda mistiska vieta, nav skaidrs, kā tur viss notiek. Tādēļ šogad nolēmām rīkot tik plašu akciju – ļāvām vecākiem ielūkoties ikdienā un nogaršot pusdienas. Kopš viņu pašu skolas gadiem ļoti daudz kas ir mainījies," stāsta "Baltic Restaurants" pārstāve Katrīna Sakalauska.

Atvērto durvju dienas notika 74 skolu ēdnīcās visā Latvijā, vairāk nekā 1000 vecāku atsaucās aicinājumam nogaršot skolas pusdienas.

Ko saka skolas direktore?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!