Foto: DELFI

Sestdien, 5. oktobrī, tiešsaistē augšupielādētais 2 minūtes un 55 sekundes garais audio fails Igaunijā izplatījās ātrāk nekā ugunsgrēks ilgstoša sausuma periodā. Tajā kāda astoņus gadus veca meitene sauca: "Nē, nē!" Tam sekoja sirdi plosošs kliedziens.

Viņas māte kliedza: "Viņš ņem manu bērnu! Viņš ņem manu bērnu! Palīgā! Palīgā! Palīgā! Viņš ir atnācis pie manis!"

Fonā dzirdamas vīriešu balsis – "Kāpēc jūs kliedzat? ", "Jūs nedrīkstat pielietot fizisku spēku!" un "Policija, policija, ātri!".

Meitenīte kliedza: "Es gribu dzīvot ar savu mammu! Palīgā! Palīgā!"

Audio vienaldzīgus atstātu tikai tos, kam sirds ir no akmens.

To, kas tieši notika, var tikai nojaust, jo šajā failā bija tikai skaņa, ne bilde.

Un, nē, tā nebija ne nolaupīšana, ne uzbrukums. Tā bija bērna nodošana no šķirtās mātes pie tēva. Standarta procedūra, kas šoreiz nogāja ļoti greizi.

"Facebook" meitenītes māte paziņoja, ka šķirtais vīrs viņu un bērnu nogrūdis uz ceļiem, vilcis meitenīti pa zemi un viņas abas gulējušas pašas sava urīna peļķē, jo no bailēm apčurājušās.

Un vēl briesmīgāk tas ir tādēļ, ka viss noticis bērna tiesību aizstāvja acu priekšā. "Bērnu aizsardzības centrs pārkāpa tiesas rīkojumu, jo, nododot bērnu, viņa vecāki nedrīkstēja kontaktēties," žēlojās meitenītes māte. Viņa piebilda, ka ne Bērnu aizsardzības centram, ne psihologiem, ne tiesu izpildītājiem nebija izdevies pārliecināt bērnu brīvprātīgi doties pie tēva.

Galu galā māti aizveda vienā neatliekamās palīdzības transportā, bet meitu – otrā. Bērns deviņas dienas atradās krīzes centrā Nommē.

Brīdī, kad tapa šis raksts, audio fails tikai vienā kanālā vien bija klausīts 776 tūkstošus reižu. Igauņus vairs nekas cits neinteresēja, kā vien šīs meitenītes liktenis.

"Velna tiesu izpildītājiem un bērnu gestapo nav jācenšas pārliecināt bērnu, viņu uzdevums ir KLAUSĪTIES, ko BĒRNS viņiem saka! Pie kura no vecākiem bērns grib palikt? Un tas jums, žurkām, ir LIKUMS!" kāds interneta komentētājs apkopoja tautas domas par notikušo.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!