Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ne Valsts drošības dienests (VDD) nesaskatīja ne priekšvēlēšanu aģitācijas, ne vēlētāju ietekmēšanas tiešas pazīmes 17. oktobrī publicētajā "Caur ērkšķiem uz..." epizodē, kurā dalībnieces devās balsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

"Delfi" jau vēstīja, ka šova "Caur ērkšķiem uz..." 17. oktobra epizodē raidījuma dalībnieces nonāca Talsu vēlēšanu iecirknī, lai varētu izpildīt pilsoņa pienākumu un atdot savu balsi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kas notika 8. jūnijā. Ņemot vērā, ka vēlēšanu kandidātu sarakstos atrodama arī "Ērkšķu" šova vadītāja Ieva Brante, skatītājiem radās jautājums – vai šādā veidā Brante sev nevēlējās sagādāt lielāku vēlētāju pulku?

Pēc tam, kad "X" parādījās neizpratnes pilns ieraksts par šovā redzēto, situācijai uzmanību pievērsa arī KNAB, atbildot: "Iestāde iepazīsies ar minētā raidījuma epizodi."

"Delfi" sazinājās ar KNAB un Centrālo vēlēšanu komiteju (CVK). CVK norādīja, ka notikušais nav viņu kompetencē un plašāku informāciju sniegs KNAB.

21. oktobrī KNAB atbildēja, ka iepazinās ar televīzijas šova "Caur ērkšķiem uz…" sērijas saturu un publicēšanas laiku. "KNAB nesaskata pazīmes, kas varētu liecināt par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, kuru izvērtēšana būtu KNAB kompetencē," paziņoja KNAB pārstāvji.

KNAB ieteica vērsties arī pie Valsts drošības dienesta. Sazinājāmies ar VDD, kuri izvērtēja šova epizodes saturu, taču arī VDD pārstāvji "nesaskata dalībnieču tiešas ietekmēšanas pazīmes balsošanai par kādu konkrētu Eiropas Parlamenta vēlēšanu deputāta kandidātu".

Ieva Brante EP vēlēšanās startēja no partijas "Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija", ar sesto kārtas numuru sarakstā. Brante ieguva 41 512 vēlētāju balsis, 5219 vēlētāji bija atzīmējuši Brantei plusu, savukārt 6258 – svītrojuši viņas vārdu no vēlēšanu zīmes. Pie EP deputāta vietas Brantei neizdevās tikt, jo partija vēlēšanās ieguva tikai vienu mandātu, ko saņēma Reinis Pozņaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!