Foto: Māris Morkāns

Krievijas neatkarīgās TV programmas "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") "YouTube" kontā publicēta stundu ilga saruna ar Laimu Vaikuli, kurā viņa kliedē daudzos propagandas mītus par sevi un aicina ikvienu rūpēties par savu reputāciju un neiet varas pavadā.

"Katram cilvēkam ir reputācija. Vai jūs kaut kad esat redzējuši mani melojam? Un vai es kaut kad būtu kādam vēlējusi ļaunu? Vēlos pateikt, ka tas, kas notiek tagad, nav normāli. Jūs nedrīkstat ticēt tam, ka iebrukums Ukrainā ir NATO dēļ vai tāpēc, ka pretējā gadījumā ukraiņi uzbruktu jums, ticiet man!" intervijā skaidroja dziedātāja.

Vaikule aicina cilvēkus strādāt ar sevi un nezaudēt cilvēcību.

"Nezaudējiet līdzcietību, nekļūstiet bezkaislīgi, nedomājiet, ka kautiņš beigsies ar to, ka ievainots būs tikai viens, parasti cieš abi! Taču saprotiet, ka karš ir slikti, tādēļ strādāsim pie mīlestības, strādāsim ar sevi un nezaudēsim šo empātiju vienam pret otru," aicināja Vaikule.

Sarunas gaitā vadītājs skāra arī jautājumu par savulaik populāro festivālu "Jaunais vilnis", kas pirms desmit gadiem pameta Jūrmalu. Kozirevs vaicāja Vaikulei, kas, viņasprāt, atgadījās.

"Es zinu, ka tā bija pavēle. Aizgāja visi šovi, ne tikai "Jaunais vilnis", arī "Jautro un atjautīgo klubs", "Jūrmalina" – aizgāja visi! Tā bija tāda politika. Pavēle, kas izskanēja no Kremļa: "Taisāties, ka nu visi projām!" Tagad mēdz runāt, ka vainīga Latvijas valdība, taču tā nav tiesa. Es piedalījos "Jaunajā vilnī" līdz pat pēdējam koncertam, bet pēc tam pilsēta man palūdza: "Laima, vai nevarat izveidot kaut kādu festivālu?" Jā, lūdzu, te nu ir!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!