Foto: Publicitātes foto

Alīna un Jēkabs Andrušaiti latviešu lasītājiem sagatavojuši ceļojumu stāstu grāmatu "Sapņu mednieku ceļojums: pirmie soļi pasaulē". 528 lappušu biezajā grāmatā, kas sver gandrīz 1,4 kilogramus, ir publicēti ne tikai aizraujoši ceļojumu stāsti, bet arī vairāk nekā 350 krāsainu fotogrāfiju, ļaujot lasītājam katrā grāmatas atvērumā iejusties piedzīvojumu gaisotnē. Grāmata aptver ceļojumus vairāk nekā 20 valstīs no 2013. līdz 2017. gadam.

"Šī grāmata ir vairāk nekā tikai ceļojumu stāstu krājums, tie ir ceļošanas memuāri, ko caurvij iepriekš nepublicēti stāsti par bloga izveidi un sociālo mediju satura veidošanu, kā arī ceļojumu aizkadri. Esmu atklāta un patiesa pret lasītāju, daloties gan ar veiksmēm, gan kļūdām, gan amizantiem atgadījumiem. Mans mērķis ir iedrošināt citus uzdrīkstēties – ceļot, veidot saturu, sekot savam sapnim un nepadoties. Esam rūpīgi strādājuši, lai grāmata būtu īstens baudījums acīm, prātam un dvēselei," stāsta grāmatas teksta autore Alīna Andrušaite.

Foto: Publicitātes foto

Jēkaba Andrušaita fotogrāfijas piešķir grāmatai papildu vērtību – tās ir rūpīgi atlasītas no tūkstošiem uzņemto kadru, kuri atspoguļo apceļoto vietu dabu, kultūru un sadzīvi. Jēkabs uzsver: "Fotogrāfijās redzamie mirkļi ir logs uz pasauli, kas iedvesmos lasītājus doties pašiem savos piedzīvojumos. Grāmatā iekļautie attēli atspoguļo manu fotografēšanas un ceļošanas pieredzi, kā arī aizraušanos, tverot mirkļus caur fotoaparāta objektīvu, un tie bieži vien stāsta arī savu stāstu, kas papildina un paspilgtina tekstu."

Ceļotāji un blogeri Alīna un Jēkabs Andrušaiti jau ir guvuši plašu atzinību – abi ir izdevumu "National Geographic" un "Lonely Planet" konkursu uzvarētāji. Viņu fotogrāfijas ir publicētas starptautiskos medijos, piemēram, "The Daily Mail", "Kulturaustausch" un "Atlas Obscura". 2020. gadā abi saņēma balvu "Tūrisma žurnālists 2019", ko ik gadu pasniedz ziņu portāls "BalticTravelnews.com" sadarbībā ar Latvijas Ekonomikas ministriju, lielākajām tūrisma asociācijām un tūrisma ekspertiem.

Radiopersonība Linda Samsonova par grāmatu saka: "Alīnas rūpīgi pierakstītos stāstus un emocijas paspilgtina Jēkaba baudāmais fotoskatījums. Piedzīvojumi ir savīti ar vērtīgu un noderīgu informāciju, taču ne mirkli nekļūst garlaicīgi. Pateicoties šai grāmatai, varam vienkārši bezrūpīgi baudīt, gūt jaunas perspektīvas, nezaudēt azartu ceļojot un pieķert sevi, jau meklējot nākamās piedzīvojuma biļetes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!