Foto: Jānis Spurdziņš

Ceturtdien, 24. oktobrī, izziņoti Latvijas labākie restorāni, kas iekļauti prestižajā "Michelin" restorānu 2025. gada ceļvedī – tajā iekļauts 31 restorāns. Šogad izlasei pievienojušies seši jauni restorāni, tostarp restorāns "John Chef's Hall" Rīgā, kurš saņēma vienu "Michelin" zvaigzni.

Lai godinātu Latvijas restorānus ar starptautisko novērtējumu, ceturtdienas pēcpusdienā Melngalvju namā, Rīgā, tika svinīgi pasniegtas atzinības zīmes. Jau vēstīts, ka nu Latvijā ir divi restorāni, kas saņēmuši vienu "Michelin" zvaigzni, trīs ieguvuši "Bib Gourmand" apbalvojumu par kvalitatīvu un meistarīgu ēdienu gatavošanu, un viens ieguvis "Michelin" Zaļo zvaigzni par ilgtspējīgu pieeju.

"Michelin novērtējums nav tikai atzinība par izcilu virtuvi, tas ir apliecinājums, ka mūsu restorāni un nozares profesionāļi spēj radīt pieredzi, kas izceļas pasaules līmenī un rod būtisku vietu uz starptautiskās gastronomijas kartes. Varam lepoties, ka Latvijas restorāni spējuši ne tikai noturēt augsti uzlikto latiņu, bet arī sasniegt jaunas virsotnes. Šogad Latvijas restorāniem ir jau divas "Michelin" zvaigznes, kas ir ievērojams sasniegums. Tāpat varam būt lepni, ka "Michelin" restorānu saimei piepulcējušies vēl seši restorāni," pasākumā sacīja "Michelin" ceļveža sadarbības partnera Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Raivis Bremšmits.

"Šogad vēlamies īpaši izcelt restorānu "John Chef's Hall". Tas pievienojas ceļvedim, saņemot vienu "Michelin" zvaigzni par garšpilnu un mūsdienīgu ēdienu gatavošanu, kas meistarīgi izmanto vietējās sastāvdaļas un lieliski atspoguļo gadalaiku maiņu. Īpašas pieminēšanas vērts ir arī restorāns "Babo" – salīdzinoši jauns restorāns, kas ar savu autentisko Gruzijas virtuvi un vīniem ienes Latvijas kulinārijas vidē ko pavisam atšķirīgu," atklājot 2025. gada Latvijas restorānu ceļvedi, uzsvēra Gvendals Puleneks, "Michelin" ceļveža starptautiskais direktors.

Veicot Latvijas gastronomiskā piedāvājuma izpēti, "Michelin" inspektori šogad papildināja Latvijas izlasi ar pieciem Rīgas restorāniem – "B7", "Babo", "LOWINE", "Seasons" un "Stage 22".

Plašāk par jauno "Michelin" Latvijas restorānu ceļvedi lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!