Juška Padruška
Foto: Publicitātes foto

Ēdienu influencere Justīne Martinsone jeb Juška Padruška (@jushkapadrushka), kas sociālajos tīklos dalās ar vietām, kur baudīt labākās un sliktākās maltītes, kā arī sniedz ieteikumus un receptes, kopā ar dzīvesbiedru apmeklējusi vienas "Michelin 2025" zvaigznes restorānu "John Chef’s Hall", baudot maltīti, kuras vērtība sasniedza teju pustūkstoti eiro.

Par visiem ēdieniem, dzērieniem un tējasnaudu pāris kopumā iztērējis gandrīz pustūkstoti eiro. Baudītā maltīte bijusi tā vērta – baudīts īpašs ūdens no Norvēģijas fjordiem, bet uzkodas, pamatēdiens un deserts sastāvējuši no vairākām rūpīgi izstrādātām daļām, ko papildināja piemēroti dzērieni – vīns vai bezalkoholiskie kokteiļi.

Pirmajā kursā kā uzkodas tika pasniegti trīs ēdieni, ko atnesa pats šefpavārs Kristaps Sīlis: stores krokete ar bešamela mērci, liellopa gaļas tartara groziņš ar amoliņa sieru un liellopa mēle ar plūmēm, kas īpaši izcēlusies ar garšu. Tam sekojusi tikko cepta, vēl silta mini saldskābmaize, ko pasniedza ar divu veidu sviestiem – dedzināto sviestu un otru, kura sastāvs video autorei gan piemirsies.

Viens no top ēdieniem, ko influencere dēvēja par "sīpolu-tomātu želejas fancy versiju" ar rikotu un jāņogu sorbertu, saņēma viņas neviltotu sajūsmu: "Ak Dievs, vienkārši perfekts ēdiens!" un vērtējumu 10/10. Pēc tā tika pasniegts piemērots vīns.

Tomēr absolūts favorīts bija stores tartars. Viņa nevairījās no sajūsmas: "Ak Dievs, tur bija vienkārši viss perfekti. Sāļš, salds, mazliet skābs. Nu ideāls, fenomenāls ēdiens!" Dzīvesbiedrs Artūrs izvēlējās to papildināt ar bezalkoholisko kokteili ar ananasiem, un abi slavēja arī bezalkoholisko dzērienu lielisko piedāvājumu un to, ka ēdiens nav ilgi jāgaida.

Pirmajā pamatēdienā atkal tika pasniegta store. Lai gan zivs garšojusi lieliski, apakšā esošais topinambūrs nav raisījis sajūsmu. Pēc tam pasniegts "paletes cleanser" – neliels ēdiens, lai atsvaidzinātu garšas izjūtas. Tam sekoja nākamie vīni un nākamie ēdieni – maizīte ar liellopa pavēderi.

Visa ēdienkarte galvenokārt bija veidota ap liellopu un stori. Iemīļotākais pamatēdiens bijis liellopa ribas ar kartupeļu sacepumu. Sacepumā bija kartupeļu čipsi un ķiploki. Gaļa bijusi "perfekta"!

Pēc tam tika pasniegts kokteilis, kas Juškai personīgi šķitis par stipru. Turpinājumā – deserti. Pirmais bija karamele kopā ar ceptu sviesta saldējumu, čiekuru eļļu un pat īstiem čiekuriem virsū. Juškai tas šķitis pārāk salds, taču Artūrs bijis sajūsmā.

Pēdējais kokteilis bija šampanietis ar bišu ziedputekšņiem, kam sekoja meduskūkas saldējums, ko Juška novērtēja ar atzīmi 10. Vakara noslēgumā pasniegti vēl trīs nelieli deserti: riekstiņš ar riekstu krēmu, ķērpis šokolādē, kuru viņa garšas ziņā salīdzināja ar cepumu šokolādē, un upeņu sorberts baltajā šokolādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!