Atklājies, ka, cepot gaļu uz gāzes plīts, gaisā palielinājusies mutagēnā aldehīda, heterociklisko amīnu un policiklisko aromātisko ogļhidrātu koncentrācija. Pirmās divas vielas zinātnieki klasificē kā iespējami kancerogēnas, bet šobrīd vēl nav noteikts, cik augsta ir vielu koncentrācija.
Šīs vielas ir arī kaitīgas veselībai, taču līmenis nav bīstams. Zinātnieki uzskata, ka šī vielu rašanās saistīta ar to, ka uz gāzes gatavošanas temperatūra ir augstāka nekā uz elektriskās plīts. Pētnieki iesaka mājās izmantot tvaika nosūcējus, kas samazinātu kaitīgo vielu koncentrāciju gaisā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit