Sausage
Foto: stock.xchng
ASV zinātnieki pēc rūpīgas pēdējo 20 gadu saindēšanās gadījumu statistikas analīzes secinājuši, kas ir tie desmit bīstamākie pārtikas produkti, kuri visbiežāk kļūst par saindēšanās iemeslu.

Pirmo vietu bīstamo pārtikas produktu sarakstā ieņem desas un cīsiņi. Zinātnieki norāda, ka šie gaļas izstrādājumi tik bīstami ir tādēļ, ka tajos dabīgā gaļa nereti tiek aizvietota ar sojas, kartupeļu cietes, saistvielas, speķa, tauku un ādu kokteili, kas papildināts ar vienu vai vairākām E-vielām.

Otrajā vietā - olīvas. Ar īpašu uzmanību jāapbruņojas, iegādājoties melnās olīvas, jo nereti zaļās olīvas ar dzelzs glukonātu tiek pārkrāsotas melnā krāsā. Tādēļ pārlieka aizraušanās ar pārkrāsotām olīvām var novest pie paaugstināta dzelzs satura organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!