ledusskapis, partikas, konservi, ice, vegetables glabshana
Foto: Shutterstock

Ledusskapji tiek plaši izmantoti, lai uzglabātu pārtikas produktus, kas ātri bojājas istabas temperatūrā. Delfi Māja un dārzs apkopoja ārvalstu specializēto mediju padomus ledusskapja kopšanā un efektīvā tā lietošanā, lai produktus ilgāk saglabātu svaigus.

Arī ledusskapī produkti var sākt bojāties - to visbiežāk izraisa svaiga gaļa, zivis, netīrīti dārzeņi vai netīrs produktu iepakojums. Piesārņojumu izplata cirkulējošais gaiss ledusskapī. Tāpēc ledusskapis ir regulāri jātīra, bet pārtikas produktus ieteicams uzglabāt iepakojumā.

Temperatūras režīmam ledusskapī jābūt noregulētam tā, lai produkti, kas ātri bojājas, saglabātos svaigi iespējami ilgāk. Lai uzturētu šo temperatūras režīmu ledusskapī, ieteicams to nepārblīvēt ar pārtikas produktiem, kuriem nav nepieciešama zema temperatūra, piemēram, neattaisītiem konserviem. Ja ledusskapis ir pilns, starp tā plauktiem ir apgrūtināta aukstā gaisa apmaiņa, līdz ar to atsevišķos ledusskapja plauktos temperatūra var būt augstāka nekā nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!