Šī ēdiena nosaukums ir "Odori don", kas burtiskā tulkojumā nozīmē "Dejojošā kalmāra rīsu bļoda", un īsā laikā tas kļuvis tik populārs, ka restorāna šefpavārs pat patentējis šo nosaukumu, un līdz ar to citiem restorāniem, kas vēlas piedāvāt ko līdzīgu, ir jāizdomā citi nosaukumi.
Patiesībā kalmārs pirms pasniegšanas jau ir miris. Viņš tiek servēts bez galvas, un klienta acu priekšā tiek apliets ar stipru sojas mērci. Mērcē esošā sāls koncentrācija izraisa ķīmisku reakciju ar kalmāra ķermeņa joniem un neironiem, kuri liek muskuļiem konvulsīvi raustīties, tādējādi atgādinot histērisku deju.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit