ledusskapis, partikas, konservi, ice, vegetables glabshana
Foto: Shutterstock
Daži pavisam vienkārši ieteikumi un zināšanas, piemēram, kā vislabāk sakārtot pārtiku ledusskapī, ne tikai palīdz ietaupīt un optimāli izmantot ledusskapja tilpumu, bet palīdz pat elektroieīcei izlietot mazāk elektroenerģijas.

Tomēr, pirmām kārtām, ir vērtīgi uzzināt, kā vislabāk un efektīvāk ledusskapi periodiski tīrīt. Tam nav nepieciešams tehniskais darbinieks vai elektriķis. Pietiks ar to, ja ik pa laikam ledusskapja tīrīšanai izmantosiet siltu ūdeni ar sodu vai arī ar etiķi. Neizmantojiet ledusskapja tīrīšanai abrazīvus vai pārāk spēcīgus tīrīšnas līdzekļus!

Tāpat periodiski jāpārbauda un jātīra ūdens savācējs un caurulīte, kas novada izkausēto ūdeni, jo gadījumā, ja saldētavā izveidosies pārāk daudz ledus, palielināsies enerģijas patēriņš un samazināsies saldētavas tilpums. Lai ledu atkausētu, izmantojiet sūkli ar karstu ūdeni vai arī atkausējiet ledusskapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!