zz
Foto: ČetrasSezonas.lv
Katrai tautai ir savi Ziemassvētku ēdieni, ko galdā cenšas celt ikviens, kuram tas iemācīts vai vienkārši garšo. Arī mums, latviešiem, Ziemassvētku vakars – vienalga, vai svinams 24. decembrī vai janvāra sākumā (kāda nu kuram ticība),– parasti tiek pavadīts ģimenes lokā un, protams, pie galda, lēnā garā, sarunājoties un baudot citam cita sabiedrību. Iedomājoties latviešu Ziemassvētku galdu, pirmais prātā ienāk kraukšķīgas piparkūkas, smaržīgi mandarīni, pelēkie zirņi, pīrāgi un sautēti kāposti – bet vai tā ir katrā ģimenē? Un vai senāk, pirms gadiem 100, bija citādi?

Piedāvājam nelielu interpretāciju par latvieša Ziemassvētku galdu, kam pamatā ir nelielas aptaujas rezultātā iegūtas atbildes. Vai un ko ēdīs?, Kur iegādāsies? un uz citiem jautājumiem atbildēja 130 vīrieši un sievietes, kas savā ģimenē vairāk vai mazāk uzņēmušies galvenā šefpavāra lomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!