Kāds holandietis, kurš saglabājis nevainību līdz 34 gadu vecumam, deviņu gadu laikā kļuvis par 82 bērnu tēvu, un vēl desmit bērniem jānāk pasaulē tuvākajā laikā.

Četrdesmit divus gadus vecais Eds Houbens katru mēnesi pārguļ ar aptuveni 15 bezbērnu sievietēm, lai izpildītu viņu lūgumus kļūt par māti. Houbenu uzskata par visražīgāko profesionālo "bērnu taisītāju" pasaulē, turklāt viņa nodarbošanās ir legāla.

Viņa bērni dzīvo daudzviet pasaulē, bet parasti viņš sievietes uzņem savās mājās Māstrihtā, izņēmumus pieļaujot vien tad, ja partnerēm gaidāms īpaši auglīgs periods. Vienīgais nosacījums – apmaksāti ceļojuma un uzturēšanās izdevumi.

Viņa bērni dzīvo Vācijā, Holandē, Itālijā, Spānijā, Beļģijā, Francijā un pat Jaunzēlandē. Vecākajam bērnam ir deviņi gadi, bet jaunākais ir divus mēnešus vecs.

Houbena auglības līmenis ir pārsteidzoši augsts – grūtniecība iestājas 80 procentiem sieviešu, ar kurām viņam ir bijušas intīmas attiecības.

Holandietis savu karjeru sāka kā spermas donors vietējās klīnikās. Tad viņš atklāja, ka pastāv dabiskas vairošanās tirgus, kurā viņš arī atrada savu īsto aicinājumu. Vācijā reģistrētā interneta vietne Spermaspender.de ir viena no mājaslapām, kuras Houbens izmanto, lai iepazītos ar sievietēm, kuras vēlas tikt pie bērna. 

Visām partnerēm jāiesniedz medicīniskas izziņas, kas liecina par labu veselības stāvokli un narkotiku nelietošanu. No savas puses Houbens uzrāda tādus pašus dokumentus. Turklāt vīrietis arī uzrāda spermas analīzi, kas apliecina tās izcilo kvalitāti. 

Spermas banku mākslīgās apaugļošanas pakalpojumi parasti maksā aptuveni četrus līdz piecus tūkstošus latu. Savukārt Eda pakalpojumi ir bezmaksas.

Abas puses arī paraksta vienošanos, saskaņā ar kuru viņam nav jārūpējas par bērna uzturēšanu. Eksperti gan apgalvo, ka labs jurists šos dokumentus varētu viegli padarīt par spēkā neesošiem. "Ja visas mātes iesūdzētu viņu tiesā, pieprasot iztikas līdzekļus bērniem, viņš maksātu alimentus visu turpmāko dzīvi un vēl pēc tam," izteicies kāds vācu jurists.

Eds ir 45 meiteņu un 35 zēnu tēvs. Divu bērnu dzimumu viņš nezina, jo mātes nevēlas to atklāt. "Mana draudzene izteikusies, ka šādi es viņai šķietu tikai vēl interesantāks," vīrietis atklājis intervijā vācu žurnālam Der Spiegel. Tomēr viņu attiecībās bērnu vēl nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!