Foto: Publicitātes foto
Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirdziņš 20. aprīlī rīko "Putnu dienas", kas veltītas Latvijā apdraudētajām pūcēm.

Pasākuma rīkotāji aicina kopīgi apvienot spēkus un palīdzēt atrast 20 jaunas mājvietas Latvijas strazda lieluma pūcēm - apodziņiem, kuriem šis ir izšķirošais laiks mājvietas atrašanai un iekārtošanai, jo apodziņi dēj olas jau maija sākumā un to mazuļi izšķiļas maija vidū.

Tā kā apodziņi ligzdo lielos meža masīvos un pārsvarā vecās audzēs, tiem nepieciešami būrīši pēcnācēju radīšanai. Kalnciema kvartāls ir sagatavojis materiālus un aicina ikvienu interesentu pievienoties ornitologiem Gaidim Grandānam un Andrim Avotiņam un izgatavot apodziņiem būrīšus, portālu DELFI informēja parākuma rīkotāji. Putnu būru darināšana notiks Kalnciema kvartāla teritorijā 20. aprīlī no 12.00 līdz 15.00

Visi būrīšu izveidei nepieciešamie materiāli tiks sarūpēti - apodziņu jaunās mājas taps no vismaz 100 gadus veciem kokmateriāliem, kas tiks izmantoti atkārtoti, lai šo jauno pūču mājiņu izgatavošanai nebūtu jānocērt neviens jauns koks.

Visiem, kam interesē putnu mājvietas un to izveide, plkst. 12.00 un 14.00 vīnu veikala zālē būs iespēja noklausīties ornitologa Gaida Grandāna lekciju "Kas dzīvo būrīšos?". Bērni varēs piedalīties putnu zīmēšanas darbnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!