Konfektes_skiivii_tumsaas
Foto: Publicitātes foto
Mūsdienu tautas gudrība vēsta: "kad lieta nonāk līdz šokolādei, pretoties ir bezcerīgi!". Un arī nevajag, jo šokolāde satur vielas, kas sniedz baudas un laimes sajūtas un, protams, uzlabo garastāvokli. Lai iegūtu patiesu šokolādes prieku un varētu apmierinātībā murrāt, nepietiek ar dažiem kāruma gabaliņiem, tāpēc aicinām jūs doties īstā Eiropas šokolādes tūrē.

Ar šokolādi mielojušies jau senie acteki, saucot to par "dievu ēdienu", taču Eiropai "melno zeltu" uzdāvināja spāņi, kuri līdz pat šodienai ir vieni no lielākajiem šokolādes ēdājiem un arī ražotājiem pasaulē. Netālu no Spānijas pilsētas Alikantes ir muzejs, kurā atspoguļots viss vēsturiskais šokolādes tapšanas process - no kakao pupiņas līdz konfektei un pēc muzeja apmeklējuma top skaidrs, kāpēc 17., 18.gadsimtā našķēties ar šokolādi varēja atļauties tikai īpaši turīgie ļaudis!

Beļģija tiek uzskatīta gandrīz vai par šokolādes dzimteni. Un daļa taisnības šajā apgalvojumā ir, jo, kā vēsta leģenda, eksperimentējot ar jaunām klepus zālēm, tumšās šokolādes recepti nejauši radījis kāds beļģu aptiekārs. Arī atbildība par pralinē - šokolādes ar saberztiem riekstiem receptes radīšanu jāuzņemas beļģiem. Beļģijā ir neskaitāmi šokolādes veikaliņi un tai veltīti muzeji. Bet beļģu šokolādes galvaspilsēta ir Brige, kuras restorāni piedāvā speciālu šokolādes ēdienkarti, piemēram, pastēti ar tumšo šokolādi, zupu un arī teļa gaļu šokolādes mērcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!