grils grilēt gaļa cepetis iesms
Foto: RIA Novosti/Scanpix
Grilēšana zināmā mērā ir šovs – no vienas puses, tajā darbojas grilētājs jeb cepējs, bet, no otras puses, skatītāji jeb ēdāji. Pirmie mēģina darīt visu pēc iespējas labāk un atraktīvāk, lai otrie justos apmierinātāki un paēdušāki. Ja viss notiek, kā nākas, gandarītas ir abas puses. Ja saviesīgam pasākumam telpās bieži vien tiek meklēts kāds īpašs iemesls, tad grilēšanai pietiek ar pavisam niecīgu ieganstu – ir brīnišķīgs laiks!

Arī visādi citādi grilēšanai ir savas priekšrocības - tās procesā barības vielas tiek ievērojami mazāk bojātas nekā vārot, cepot uz pannas vai sautējot krāsnī, turklāt nav nepieciešamas papildus taukvielas. Lai pasākums patiešām izdotos patīkams, ir jāņem vērā divas būtiskas lietas: pirmkārt, grilēšana prasa pacietību un, otrkārt, tai ir iepriekš jāsagatavojas.

Ogles vai briketes? 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!