<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/ross_elliott/">Ross Elliott</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"> cc</a>

Īsti, aromātiski Latvijā auguši un nogatavojušies tomāti reti kuru atstāj vienaldzīgu. Bet, kā izvēlēties gardāko? Taustot un smaržojot, iesaka pieredzējuši pavāri un gardēži.

Drošs rādītājs tam, ka tomāts ir gatavs, ir sažuvis kātiņš. Labs tomāts arī labi smaržo, turklāt īsto tomāta smaržu var sajust, ja ar pirkstiem paberzē tā kātiņu. Ja tomāta kātiņš ir vēl pavisam zaļš, ieteicams to kādu dienu paturēt saulē uz palodzes, lai vēl nogatavojas.

Par tomāta gatavību liecina arī tā serde - jo mazāka tā ir, jo gatavāks tomāts. Ja serde ir ļoti liela, ļoti iespējams, ka tomātam ir piepalīdzēts nobriest, izmantojot kādus bagātinātājus, raksta žurnāls "Mūsmājas" (Nr. 16 (236)).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!