Mūsdienās "zviedru galds" ieguvis plašu popularitāti visā pasaulē. Jāatzīst gan, ka tradicionālais "zviedru galds" ne pārāk līdzinās viesnīcās un dažādos sarīkojumos citviet Eiropā sastopamajiem. Tradicionāli tas ir lērums sviestmaizīšu, uz kurām sastopams viss ledusskapī un tuvējā veikalā atrodamais, var būt arī mazas kotletītes un protams, kādas saldas smalkmaizītes, ko baudīt ar kafiju, jo zviedri sevi uzskata par pasaules lielākajiem kafijas dzērējiem.
Nonākot pie tāda "zviedru galda", kā to saprotam mēs, pat cilvēki, kas ikdienā ēd maz, pēkšņi kļūst par rīmām. Nezināmu iemeslu dēļ rodas sajūta, ka jāpagaršo ir pilnīgi viss. Taču ar šo sajūtu ir iespējams cīnīties. Pirmkārt, pirms sākat piekraut savu šķīvi, apskatiet visu piedāvājumu. Otrkārt, ēdiet lēnām, izgaršojot ēdienu un īpašu uzmanību veltiet vietējiem ēdieniem, kurus mājās diez vai būs iespēja nogaršot.
Pārbaudīts triks cīņā ar "zviedru galda" radīto rijību, ir maza vai vidēja izmēra šķīvju izvēle. Jo mazāks šķīvis, jo mazāk ēdiena uz tā var salikt. Vēl viens zelta likums - ēšanas laikā nedzeriet, jo tas traucē jūsu kuņģim ēdienu pārstrādāt.
Lai arī ieteikumi izklausās vienkārši un pašsaprotami, esat gatavi, ka kādā vājuma brīdī jūs zaudēsiet cīņā pret "zviedru galda" vilinājumu. Tāpēc ceļojumā noteikti ņemiet līdzi kādus gremošanu veicinošus medikamentus, piemēram, "Mezym forte".