MRE Pizza.JPEG-00787
Foto: AP/Scanpix
Zinātnieki, kas strādā ASV Aizsardzības ministrijas uzdevumā, radījuši picu, kura ir derīga ēšanai pat pēc trīs gadus ilgas glabāšanas ārpus ledusskapja vai saldējamās kameras.

"Jūs trīs gadus picu varat glabāt burtiski uz letes, un tik un tā viņa būs ēdama," savu izgudrojumu reklamē ASV Armijas zinātniski pētnieciskā centra pārstāvji.

Kā vēsta aģentūra "Associated Press", "mūžīgās picas" izstrāde ilgusi divus gadus. Galvenā problēma, ar kuru nācies saskarties zinātniekiem, bija tāda, ka mitrums no picas pildījuma nonāca mīklā, kas savukārt radīja vidi pelējumam vai slimību raisošiem mikrobiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!