pagiras - titul
Nākamais rīts pēc draiskas ballītes daudziem dzīrotājiem ir ļoti smags, un ikviens to cenšas labot ar savām metodēm. Taču iespējams, ka labākā recepte pret paģirām ir ēdiens, kura recepte tika atklāta X gadsimtā Vidusāzijā sarakstītā pavārgrāmatā.

Šī tūkstoš gadus senā persiešu ēdiena sastāvā ir gaļa, dārzeņi, sasmalcinātas garšvielas, tomēr pamata elements ir tā sauktais "kašk", kas plaši izplatīts irāņu, turku, Balkānu un arābu virtuvē - tajā ir fermentēts jogurts, piens un sūkalas.

Tieši "kašk" ir galvenais ingredients šajā pretpaģiru ēdienā, kas aprakstīts Ibn Saijara al-Varraka grāmatā Kalifu virtuves anāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!