Foto: F64
Latvijas galvaspilsēta iekļuvusi to 20 Eiropas pilsētu sarakstā, kuras nominētas sacensībā par Eiropas vislabākā tūrisma galamērķa jeb "European Best Destination" titulu 2015. gadā, paziņoja Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Labākais Eiropas tūrisma galamērķis tiks noteikts balsojumā interneta vietnē www.ebd2015.com no 20. janvāra līdz 10. februārim. 

Ar Rīgu konkurēs Amsterdama, Atēnas, Barselona, Berlīne, Bordo, Brisele, Insbruka, Lisabona, Ļubļana, Londona, Madride, Milāna, Parīze, Reikjavīka, Roma, Stambula, Valleta, Vīne un Zagreba.

Sacensības uzvarētājai tiks godpilnais un no publicitātes viedokļa arī ļoti vērtīgais (atspoguļojums medijos ir līdzvērtīgs publicitātē ieguldītiem 10 miljoniem eiro) tituls – Eiropas vislabākais tūrisma galamērķis 2015. gadā, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Kopā ar uzvarētāju savu tiesu lauru plūks arī pārējās pirmajā desmitniekā iekļuvušās pilsētas, kuras tāpat tiks popularizētas publikācijās, sarīkojumos u. c. 

Sacensību organizē Eiropas tūrisma un kultūras veicināšanas organizācija "European Best Destinations" ar mītnes vietu Briselē. 

Pērn par vislabāko Eiropas tūrisma galamērķi kļuva Portugāles pilsēta Portu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!