<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/highteaforalice/">Lisa Marie Hart</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/">cc</a>
Ja arī tavā kumodē glabājas kāda sena, bet tik ļoti mīļa servīze, no kuras žēl šķirties, ir vērts to pārvērst par ko biežāk iemantojamu – saldumu torni. Uz šāda statīva varēsi pasniegt glazūrkēksiņus, augļus, cepumus, trifeles un arī dažādas saldas un sāļas uzkodas.

Nepieciešamais statīva izveidei:

  • Vismaz trīs servīzes šķīvji, vēlams dažādos izmēros
  • Līmlente
  • Statīva metāliskās detaļas
  • Korķa vai gumijas aizbāznis
  • Elektroniskais urbis
  • Urbja uzgalis, kas spēj izurbt keramiku
  • Zīmulis vai pildspalva
  • Lineāls
Vispirms katram izvēlētajam šķīvim nepieciešams atrast precīzu vidus punktu jeb centru. Vislabāk to varēsi piefiksēt ar lineālu un zīmuli, atzīmējot viduspunktu. Šajā vietā uzlīmē nelielu gabaliņu līmlentes.

Izmantojot urbi un uzgali, katram šķīvim atzīmētajās vietās jāizurbj caurumi. Ņem vērā, ka caurumam jābūt tik lielam, lai varētu ielikt metāliskās detaļas, tāpēc pārbaudi, vai caurumi ir pietiekami lieli. Lai urbšanas process būtu vieglāks, paliec zem šķīvja kādu priekšmetu ar tukšu vidu, piemēram, līmlentes rulli. Pēc urbšanas, noņem līmlenti no šķīvja.

Kad visos šķīvjos ir izurbti caurumi iever tos statīva mehānismos, nostiprini ar aizbāzni, lai šķīvji neslīdētu lejā.

Ja vēlies, statīvu vari papildināt arī ar kādu tasīti, izurbjot tai pa vidu caurumu un novietojot to virs paša augšējā šķīvīša.

Šo statīvu var izmantot ne tikai svētkos dažādu gardumu pasniegšanai, bet arī ikdienā, novietojot to uz kafijas galdiņa. Pat tad, ja tajā nekas nestāvēs, tas izskatīsies ļoti grezni un papildinās jebkuru interjeru. Šāda ideja var kalpot arī par dāvanu kādam svētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!