<a rel="cc:attributionURL" href="https://www.flickr.com/photos/alexanderboyes/">Alexander Boyes</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/">cc</a>
Pavasaris šogad pie mums tuvojas ātrāk nekā citus gadus, tāpēc arī pirmās kļavu sulas jau tek pilnā sparā. Ja esi nolēmis pats tecināt kļavu sulu, tad ir jāzina, kā to darīt, tieši tāpēc iztaujājām sulu ekspertu Linardu Libertu, lai katrs, kam vien ir tāda iespēja, varētu veldzēties ar pavasara atsvaidzinošo dabas limonādi.

Kļavu sulu sezona

Kamēr bērzi vēl mostas, kļavas ir savā pilnbriedā uzreiz, kā zeme ir sasilusi un temperatūra ir virs nulles. Izrādās ar kļavu sulu tecināšanu nevajag vilcināties, jo sula ir pieejama jau tad, kad šķiet par agru, tāpēc arī tagad kļavu tecināšana noteikti nebūs pāragra. Kā stāsta Linards, kļavu sulas parasti sāk tecēt tieši mēnesi pirms bērzu sulām, tāpēc tieši tagad ir īstais laiks to tecināšanai. Mūsu kļavu sulas gan nav tik saldas, kā tas ir ar Kanādā augošajām kļavām, no kurienes arī nāk slavenais kļavu sīrups, taču arī Latvijas kļavu sulas ir saldākas par bērzu, tāpēc tās garšo arī bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!