IMG_3795
Foto: DELFI
Lai arī kļavu sulu tecēšana pamazām tuvojas izskaņai, tas nebūt nenozīmē, ka dabas limonādes ieguves laiks ir beidzies. Vietām jau tek pirmās bērzu sulas piles, tāpēc cilvēki meklē iespējas, kā to ērtāk tecināt un tad pēc iespējas ilgāk uzglabāt. Arī portāls ''Māja&Dārzs'' saņēma jautājumus par to, kur iegādāties sulu tecināšanas piederumus, tāpēc uzskatām par nepieciešamību dalīties ar informāciju, kas varētu būt noderīga katram sulu tecināšanas entuziastam.

Neatkarīgi no tā, kāda koka sula tiktu tecināta, ir nepieciešama tapa un noteikti arī trauks, kurā satecēt sulai. Visbiežāk tiek izmantoti spaiņi, taču nereti tie piepildās ātrāk, nekā mēs varētu gaidīt un pārliešana nav tā ērtākā, tāpēc nepieciešams kas ietilpīgāks. Lielākiem sulu tecināšanas apjomiem var izmantot 20 litru plastmasas kannas, no kurām pēc tam ērti sulu pārliet uz mazākām pudelēm, ja nepieciešams, turklāt šādu kannu var uzreiz likt pie koka, lai sula caur piltuvi tek uzreiz iekšā. Kannas dažādos tilpumos var meklēt būvniecības veikalos (Depo, K-rauta, Krūza u.c.).

Mazākiem sulas tecināšanas apjomiem var izmantot stikla burkas vai piecu litru pudeles, kurās bijis ūdens. Ja vēlies sulu uzglabāt vēlākam laikam, tad izvēlies piemērotu trauku glabāšanas apstākļiem. Ja tā tiks glabāta pagrabā vai kādā tumšā vietā, labāk izvēlēties stikla taru, bet, ja sula tiks saldēta, noteikti jāizmanto plastmasas pudeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!