Kā vēsta ārvalstu mediji, Bredfordā notiekošajā Britu zinātnes festivālā prezentētajā pētījumā pētnieku grupiņa atklājusi, ka "nāves smaka" nemaz nav tik nepatīkama.
Zinātnieki secinājuši, ka, pirms sākusies ķermeņa sadalīšanās, tas smaržojot pēc svaigi pļautas zāles, kā arī pēc svaigām zivīm.
Šīs smaržas nosaka vielas, kas pēc nāves izdalās no organisma - heksanāls rada iespaidu par svaigi pļautās zāles smaržu, bet trimetilamīns izraisa svaigu zivju aromātu.
Pētījums gan, protams, nav veikts ar mirušiem cilvēkiem - britu zinātnieki talkā ņēmuši cūku līķus, kas turēti hermētiski noslēgtā vidē, no kurienes ņemti analizējamie smaržu paraugi.
Kā skaidrojuši paši zinātnieki, "nāves smakas" identificēšana ir svarīga ne tikai tāpēc, lai apmierinātu daudzu ziņkāri, bet arī tāpēc, lai palīdzētu apmācīt policijas suņus nesen mirušu cilvēku līķu atrašanā.