Lai arī mājās uz pašu palodzēm dīgsti vēl tik sparīgi neaug, speciāli aprīkotās audzētavās zaļumi spraucas pret gaismu krietni ātrāk, un veikalu plauktos jau varam iegādāties dīgstus kastītēs. ''Vecapēni'' ir viena no atpazīstamākajām saimniecībām, kur audzē veselīgos dīgstus, tāpēc portāls TavsDārzs.lv sazinājās ar tās vadītāju Mārtiņu Kaugaru, lai noskaidrotu, kā viņu saimniecībā aug dīgsti, kādās platībās un kad ir īstā darba sezona šajā jomā.
Svaigo zaļumu aktualitātes
Saimnieks atklāj, ka šobrīd 30 m2 plašajās telpās audzē 30 veidus mazo zaļumu un sarkanumu, kurus var nobaudīt gan labākajos restorānos un kafejnīcās, kur tie tiek izmantoti ēdiena vizuālajam un garšas noformējumam, gan iegādāties veikalos. Sortiments tiek regulāri papildināts ar jauniem produktiem, tāpēc katrs gads ar zaļumu ražu tomēr ir atšķirīgs.