Foto: Shutterstock
Pavasara Rīgas restorānu nedēļā šogad piedalīsies 53 restorāni, informē pasākuma rīkotāja Rīgas Tūrisma Attīstības biroja (RTAB) pārstāve Anna Blaua.

Kā atzīmē RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča, šogad novērots ievērojams restorānu nedēļas dalībnieku skaita pieaugums.

"Ar katru restorānu nedēļu pārliecināmies, ka šis ir gaidīts pasākums gan apmeklētāju, gan pašu restorānu vidū - šoreiz, salīdzinot ar aizvadīto rudens restorānu nedēļu, dalībnieku skaits ir pieaudzis par vairāk nekā desmit," informē Jermoloviča.

Kā viens no nosacījumiem dalībai Pavasara Rīgas restorānu nedēļā bija atbilstība konceptam "Ar dabu šķīvī". Tādējādi tiks godināts 2017. gads, kad Rīgā un Gaujas reģionā tiks īstenota Eiropas gastronomijas reģiona programma.

Restorānu nedēļas laikā apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt tādus ēdienus kā sviestā cepta piena teļa karbonāde, izturēta upeņu lapu-kadiķogu marinādē, nātru-skābeņu un burkānu krēmzupa, rabarberu zefīrkrēms ar gurķu un bazilika sorbetu, ceriņu saldējums un citus no mūsu pašu dabas veltēm gatavotus gardumus.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā. Restorānu saraksts un ēdienkartes atrodamas portālā LiveRiga.com.

Restorānu nedēļas laikā galvaspilsētas restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti par īpašu cenu - 15 vai 20 eiro.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa notiks no 16. līdz 22.maijam.

Restorānu nedēļā piedalīsies "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"'', "Aqua Luna", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Bellevue", "Benjamiņš", "Bestsellers", "Bibliotēka No. 1 Restorāns", "Boulevard 33", "C.U.T.", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Entresol", "Esplanāde", "Etage", "Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns", "Forest", "Galerija Istaba", "Garage", "Gutenbergs", "International", "Islande hotel 9.stāva restorāns", "Kaļķu vārti", "Kasha Gourmet", "KID*", "Key to Riga", "Kolonāde. Mūsu stāsti..", "Konvents", "KukBuk", "Locale", "Le Dome", "Melnā Bite", ""Melnā Kaķa Mājas restorāns, "Muusu", "Niklāvs", "Olive Oil Trading Co", "Pagalms", "Ostas skati", "Piramīda", "Rennome", "Restorāns 3", "Ribs&Rock", "Slāvu restorāns", restorāni "Steiku haoss", "Tinto", "Vairāk saules", "Valmiermuižas vēstniecība Rīgā", "Valtera restorāns", "Vīna studija", "Zaļais Maksis", "Zilā govs" un "Zvejnieks dēls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!