Parasti ķirbjus līdz salnām glabā ārā, lai tie norūdītos. Kad dārza milzeņi gatavi novākšanai, ar nazi nogriež tos no stīgām, atstājot nelielu kātiņu, ieteikts grāmatā "Palīgs lauku sētā". Kad ķirbis nogriezts, to uzreiz iekšā nenes – ļauj tam nostāvēties ārā uz trepītēm, lieveņa vai vēsā verandā. Ideālā gadījumā – saules gaismā, lai tas nobriestu pilnībā. Noteikti parūpējies arī par to, lai ķirbis nestāvētu uz zemes, tāpēc paliec tam apakšā kādu puķu poda paliktni, sausu avīzi vai kartonu. Tādā veidā ķirbis no mitruma nebojāsies.
Glabāšanai piemērotākā vieta – uz grīdas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit