Foto: Publicitātes foto

Pēc Kuldīgas aktīvās atpūtas centra (KAAC) aicinājuma atsākta Kuldīgas magoņkūkas ražošana pēc 16.gadsimta receptes, kas tika atklāta projektā "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" veiktā pētījumā.

Vēsturnieks Agris Dzenis atklājis vairākas senas, īpaši Kuldīgai raksturīgas receptes, kas tulkotas no vācu un senprūšu valodām. Kuldīgas magoņkūka bijusi viena no visiecienītākajiem un raksturīgākajiem Kuldīgas gardumiem. Vēstures avoti liecina, ka Kuldīgā tolaik bijušas ap 20 beķereju, kurās tika cepts šis gardums.

Lai no jauna atklātu Kuldīgas magoņkūkas garšu, iniciatīvā iesaistījušies jau trīs uzņēmumi – Daigas beķereja, "Dārziņš" un kafejnīca "Makkabi", kuri pēc senās receptes izgatavojuši savu versiju par to, kāda varēja būt 16. gadsimta Kuldīgas magoņkūka, un kāda tā varētu būt mūsdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!