Kā zināms, šajā reģistrā ir apstiprināts arī mūsu Jāņu siers un tā klasiskā pagatavošanas metode. Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrs izveidots, lai atbalstītu mazos ražotājus, aizsargājot tradicionālās receptes un gatavošanas metodes. Tā, piemēram, par īstu Jāņu sieru var saukt tikai to, kur piena sarecināšanai izmanto tikai pienskābes baktēriju ieraugu vai biezpienu.
Lai skaidrotu ārvalstu viesiem, kas ir Jāņu siers un ar ko tas mums nozīmīgs, kur to nogaršot un iemācīties pagatavot, "Lauku ceļotājs" kopā ar projekta partneri – Daugavpils Universitāti, ir izdevis brošūru latviešu un angļu valodā "Jāņu siers". Brošūra pieejama gan elektroniski, gan drukātā veidā – "Lauku ceļotāja" birojā Rīgā, Kalnciema ielā 40.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit