Goldšmits skaidro, ka malka jāizvēlas no pieejamajiem resursiem, taču primāri tai jābūt sausai, lai vispār degtu: "Slapja malka dūmos un varētu jaukt Jāņu svētku noskaņu. Tā rezultātā kādam visu laiku varētu būt jāpārsēžas, jo vēja virziens ne vienmēr un visu laiku ir vienāds."
"Bez attiecīgās pieredzes nevajadzētu krāmēt ugunskuru pārāk augstu," iesaka Goldšmits. "Ja šī gada ugunskurs iztur noteiktu lielumu, tad nākamajā gadā var pamēģināt krāmēt augstāk. Manuprāt, labs veids ir nevis baļķus un malku kraut stāvus, bet veidot akas vai piramīdas ugunskuru – nolikt divus baļķus, tad šķērseniski vēl divus un tā likt uz augšu arvien mazākas un mazākas pagalītes." Viņš piebilst, ka ugunskura iekšpusē jāsaliek vēl pārējās pagales.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit