Dīgstus var audzēt dažādi – speciālos diedzēšanas traukos, substrātā vai pat vienkārši jebkurā traukā ar ūdeni un marli, audumu vai sietu, kas ļautu dīgstiem ''elpot''. Ja izmanto atkārtoti traukus gadu no gada, noteikti pirms lietošanas tos kārtīgi izmazgā un dezinficē. Par trauku var izmantot arī stikla burciņu vai krējuma trauciņu. Jāņem vērā, ka atsevišķi dīgsti audzējami tikai augsnē, piemēram, zirņi, kviešu zelmenis, tāpēc pirms tam noteikti noskaidro, kas augs vien ūdenī, bet kam vajadzīga arī bagātīga augsne.
Kādus dīgstus audzēt? Nav jau tā, ka vienīgā izvēle ir zirņu dīgsti, ir neskaitāmi daudz graudu, kas izdiedzēs vērtīgus zaļumus. Kvieši, auzas, rudzi, mieži apdāvinās ar sulīgiem zaļumiem, no pākšaugiem var izvēlēties arī lēcas un Ķīnas pupiņas, bet neatstāj novārtā arī sēklas – linsēklas, rutku, sinepju, biešu, redīsu, saulespuķu, sierāboliņu u.c.