Foto: Privātais arhīvs
Dzīvnieku patversmes "Labās mājas" darbiniekus 12. maijā pārsteiguši ļaudis, kas sev līdzi atveduši četrus kucēnus. Diemžēl situācija izrādījusies daudz nopietnāka, un nu patversmes telpas apdzīvo astoņi kucēni no viena metiena, kā arī mazuļu māmiņa. Turpinājumā patversmes darbinieku teiktais par šo situāciju.

"Šo astoņu kucēnu un viņu mammītes ceļš uz patversmi sākās 12. maijā, kad tika atvesti pirmie četri kucēni ar stāstu, ka atrasti Ragana – Sēnīte šosejas malā. Nākamajā dienā noskaidrojās, ka tā tomēr nav patiesība un uz patversmi šie kucēni tika atvesti no "atradēju" mājām, kur ķēdes galā palika mammīte un vēl četri kucēni. Tikai pateicoties cilvēku vērībai un atsaucībai, šis stāsts ir ar laimīgām beigām un nu visi astoņi kucēni kopā ar mammīti atrodas dzīvnieku patversmē "Labās mājās" – drošībā un punčiem, kas pilni ar kvalitatīvu un atbilstošu barību, nevis kartupeļu mizām un citām drazām.

Kucēni ir aktīvi, skolojami un lolojami, kā jau suņa bērniem pienākas. Dzimuši 9. aprīlī. Piecas meitiņas un trīs puišeļi. Šobrīd kucēni iziet karantīnas ciklu, bet viņus ir iespējams aizrunāt. Izaugot sasniegs starp liela un vidēja auguma suņa izmērus.

Sasniedzot 6-7 mēnešu vecumu, obligāti būs jāsterilizē/jākastrē. Melnais kucēns (puika) ir aizrunāts.

Mona, kas dzimusi 2016. gada decembrī, ir jauna, skaista, aktīva un ļoti cilvēka sabiedrību mīloša kucīte. Grūti iedomāties, ka iepriekšējie īpašnieki šādu suni bija nolēmuši dzīvei ķēdes galā. Tā kā pirmais dzīves posms tika pavadīts pie ķēdes, tad sunītei ir jāmācās pareizi spēlēties un komunicēt ar cilvēkiem un citiem suņiem. Bet, ak, kā viņai patīk spēlēties un tikt samīļotai... Skaistule Mona būs savu saimnieku prieks un acuraugs. Noteikti skolojama.

Šobrīd sunīte vēl nav adoptējama, jo Monai ir jāatkopjas un jāatgūst spēki pēc astoņu mazuļu auklēšanas, bet var braukt ar Monu iepazīties un aizrunāt."

Ja vēlies palīdzēt Monai vai kādam no astoņiem kucēniem, sazinies ar patversmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!