lavanda, lavandas
Foto: Shutterstock
Augus var ne tikai kārtot vāzēs un audzēt podos, bet arī likt klāt pie dažādiem ēdieniem un dzērieniem. Kur vēl skaistāk, ja kādu mazu kūciņu izdekorē nevis ar bagātīgām krēma rozēm, bet gan dārzā noplūktu augu?

"Tavs Dārzs" ir apkopojis no savas padomu pūra lādes smaržīgos un ēdamos augus, kā arī to audzēšanas knifiņus. Vien atceries, ka augus labāk noskatīt un noplūkt vietās, kas neaug tuvu ceļa malām vai miglotiem laukiem. Savukārt ēdamos ziedus labāk nepērc ziedu veikalā, jo tie var būt apstrādāti ar ķīmiskām vielām.

Uz kārā zoba var likt šos ziedus un augus – rozes, kliņģerītes, kreses, krizantēmas, begonijas, vijolītes, atraitnītes, balzamīnes, pienenes, māllēpes, zaķkāpostus, baltās panātres, gaiļpiešus, garšaugu ziedus, kabaču un ķirbju ziedus, ēdamo zirņu ziedus, rukolas un sinepju ziedus, redīsa ziedus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!