Foto: Privātā arhīva foto
Ik dienas biedrības un patversmes sniedz palīdzību vairākiem desmitiem uz ielas nonākušiem dzīvniekiem. Arī portāla "Pūkainis.lv" un patversmes "Labās mājas" redzes lokā ir nonākuši vairāki kaķi un suņi, kas ilgojas pēc jauniem saimniekiem.

Mazā melnā kucīte Maša, kura zaudējusi savus saimniekus, šobrīd ar nepacietību gaida kādu, kurš būs gatavs par viņu uzņemties rūpes un sniegt mīlestību. Sunīte šobrīd atrodas Alūksnē, patversmē "Astes un Ūsas". Tās darbinieki Mašu raksturo kā ļoti mīlīgu kucīti, kura labprāt sēž klēpī.

Ja vēlies palīdzēt Mašai, zvani pa tālruni 29477535.

Valmieras dzīvnieku patversme meklē mājas piecus gadus vecam suņu puikam. Patversmes darbinieki viņu iesaukuši par Riču, taču, ja nolemsi kļūt par viņa saimnieku, vārdu droši varēsi mainīt pēc paša ieskatiem. Ričs lieliski iederēsies ģimenē ar bērniem, jo, kā vēsta viņa aprūpētāji, tieši mazie ķipari ir suņa labākie draugi.

Ja esi nolēmi tuvāk iepazīties ar Riču, zvani Valmieras dzīvnieku patversmei uz tālruni 29230307.

Biedrība "Cat Care Community" savā apgādībā ir paņēmusi runci Timiju, taču kaķis labprātāk atrastos sava jaunā saimnieka, nevis biedrības pārstāvju apskāvienos. Portālā "Pukainis.lv" minēts, ka Timijs agrāk bijis mājas kaķis, kurš kādu nezināmu iemeslu dēļ nonācis uz ielas. Rudais kaķis ar baltajiem plankumiem atrodas Jūrmalā.

Ja vēlies sniegt palīdzību Timijam, zvani pa tālruni 28843407.

Arī kaķu meitene Trīne ir gatava doties uz jaunām mājām un ieguldies saimnieka siltajā klēpī. Dzīvnieku biedrība "Palīdzēsim" kaķeni raksturo kā pašpārliecinātu dāmīti, draudzīgu un drošu. Tāpat Trīnei ļoti patīkot aprunāties un savā kaķu valodā pastāstīt cilvēkam, kas notiek viņas prātā un ko viņa par visu šo domā. Viņa ir labi audzināta, kopta un godīgi apmeklē podiņu. Trīnei vislabāk garšo konservi, taču neatsakās ēst arī sauso barību. Tā kā Trīne vēl ir pavisam jauniņa, piecus mēnešus vecajai mincītei patīk rotaļājāties ar mantiņām. Taču kaķenei ir jādod laiks, lai pierastu pie cilvēku klātbūtnes. Viņa pašlaik tikai mācās atrasties cilvēka klēpī un rokās, tāpēc drošāk jūtas vienkārši guļot vai sēžot blakus.

Ja esi nolēmis iepazīties ar trīskrāsaino skaistuli, sazinies ar dzīvnieku biedrības "Palīdzēsim" pārstāvjiem pa tālruni 26568812.

Strīpaina trīs mēnešus jauna kaķu meitenīte un melns runčuks meklē mājas. "Man patīk laiski gulšņāt uz dīvāniņa. Tas vispār ir pagaidu. Bet, ja man piedāvāsiet pastāvīgu, es būšu jūsu dīvāniņa un jūsu dzīves rotājums."

Lai kļūtu par kāda no mazo kaķēnu saimniekiem, zvani Diānai pa tālruni 28815740.

Arī sniegbaltā mince Kima gaida jaunu saimnieku. Savas dzīves sākumu viņa pavadīja ģimenē, līdz tajā mītošajam bērnam tika atklāta alerģija, bet kaķis nonāca patversmē. Kima savus jaunos saimniekus gaidīja teju gadu, un sagaidīja. Jaunajās mājās mincīte pavadīja vairākus mēnešus, taču pēc laika atgriezās atpakaļ patversmē.

Tagad Kima ir atguvusies no dzīves vietu maiņas un gatava tikt tie trešā un cerams pēdējā saimnieka. Kaķene nebūs piemērota ģimenei, kurā jau mitinās kāds mincis, jo citu ņaudētāju tuvums Kimai liek nervozi noslēgties sevī. Kā vēsta patversmes "Labās mājas" pārstāvji, arī šobrīd viņa tikusi pie personīgiem apartamentiem, kur murrātāja jūtas daudz labāk.

"Kimai šobrīd ir seši gadi (dzimusi, domājams, 2012. gadā). Ņaudētāja ir "runātīga", rotaļīga un jestra būtne. Viņa dievina komunikāciju ar cilvēku – paijāšanu un mīlināšanos, pat vienkāršu būšanu līdzās. Iepriekš mitusi kopā ar bērnu, tāpēc ar mazajiem cilvēkiem domājams sadzīvotu labi, bet citu dzīvnieku klātbūtne gan Kimai ir sveša un biedējoša, tāpēc gribēs būt vienīgā četrkāje ģimenē," atklāj patversmes pārstāve Inese.

Ja vēlies palīdzēt Kimai, zvani pa tālruni 26617636.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!