Nepieciešamie materiāli:
- Vainaga pamatne;
- Līmes pistole ar līmes stienīšiem;
- Metāla stieple vai diegs;
- Šķēres;
- Sveces;
- Egļu zariņi;
- Kanēļa standziņas;
- Kaltētas apelsīnu ripiņas;
- Bumbiņas;
- Mazi cepumiņi.
Vispirms noklāj galda virsmu ar pārtikas plēvi vai maisiņu, lai vainaga tapšanas procesā neapskādētu galda virsmu ar karsto līmi.
Egļu zarus ar šķērēm sadala mazākos, lai nebūtu pie vainaga jāstiprina paliels zars. Mazos zariņus ar stieples vai diega palīdzību rūpīgi tin apkārt vainaga pamatnei. "Tava Māja" iesaka pēc tam tinumu nostiprināt ar kādu devu karstās līmes, lai vainags nejūk ārā.
Kad ap visu vainaga pamatni ir aptīti egļu zari, tad tajā var spraust iekšā sveču turētājus ar svecēm. Tās var sarindot blakus, katru savā "stūrī" vai arī trīs vienā pusē un vienu atsevišķi. Kad sveces nostiprinātas, tad var sākt nodarboties ar patīkamāko – vainaga izrotāšanu.
Ar karsto līmi pie zariņiem pielīmē aromātiskās kanēļa standziņas, apaļas un izklatētas citrusaugļu ripiņas, mazus cepumiņus, bumbiņas un vēl daudz ko citu, jo radošumam nav gala! Kā izgatavot simpātiskas rotas eglītei un vainagam no citrusaugļiem, lasi šajā rakstā.